Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Visa Innovation Program: Οι ομάδες του τρίτου κύκλου

99 Startups αιτήθηκαν συμμετοχή στο πρόγραμμα της Visa για την Νοτιοανατολική Ευρώπη το οποίο υλοποιείται από την Eleven Ventures και την Crowdpolicy.

Το Visa Innovation Program SEE είναι μια πιλοτική πλατφόρμα συνεργασίας fintech που εκτείνεται σε όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τις fintechs να μεγαλώσουν μέσω συνεργασιών με κορυφαία χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στη Βουλγαρία, την Ελλάδα και την Τουρκία.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Eleven Ventures και την Crowdpolicy τη Δευτέρα 26 Απριλίου. Συνολικά 99 εταιρείες με υψηλά επίπεδα ωριμότητας προερχόμενες από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Κύπρο και την υπόλοιπη Νοτιοανατολική Ευρώπη, υπέβαλαν αίτηση για να ενταχθούν στο Πρόγραμμα αντιμετωπίζοντας τις τέσσερις προκλήσεις του Προγράμματος.

Όλη η πρώτη Ημέρα Επιλογής πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά με τη συμμετοχή στελεχών από: Alpha Bank, Attica Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Τράπεζα Πειραιώς, Akbank, Dskbank, Postbank, Raiffeisen Bank, Unicredit Bank και VakifBank.

Η Επιτροπή Επιλογής Θεωρήσεων, Έντεκα Επιχειρήσεων και Crowdpolicy είχε δύσκολο καθήκον στην επιλογή των 11 fintechs να εισέλθουν στην 3η Κοόρτη του Προγράμματος Καινοτομίας Visa SEE!

Οι 11 εταιρείες που εισήλθαν στο πρόγραμμα: 

eVostro, Βουλγαρία: Μια λύση BaaS για τις παραδοσιακές τράπεζες.

Fondy, Ηνωμένο Βασίλειο: Πλατφόρμα πληρωμών για διαδικτυακές επιχειρήσεις που δίνει τον πλήρη έλεγχο των πωλήσεων από την τιμολόγηση έως τις πληρωμές στους συνεργάτες.

FINQware, Ρουμανία: Το FinQware είναι μια λύση διαχείρισης λογαριασμών σε πολλές τράπεζες σε πραγματικό χρόνο μέσω Open Banking.

Finloup, Ελλάδα: Πλατφόρμα “Αγοράστε τώρα, πληρώστε αργότερα” που βοηθά τους εμπόρους να αποκτήσουν περισσότερους καταναλωτές στο σημείο πώλησης, αξιοποιώντας το Open Banking.

Parkadoro, Ελλάδα: Λογισμικό διαχείρισης χώρων στάθμευσης με βάση το cloud, ιδανικό για μικρούς-μεσαίους χώρους στάθμευσης.

Roadcube, Ελλάδα: Loyalty As A Service Platform όπου εταιρείες όλων των μεγεθών μπορούν να δημιουργήσουν οποιοδήποτε είδος προγράμματος loyalty μέσω POS.

Rilla, Βουλγαρία: Η Rilla είναι μια εφαρμογή για κινητά για προσωπική διαχείριση οικονομικών.

Tap2Pay, Ρωσία: Το Tap2Pay ενεργοποιεί πληρωμές σε όλα τα ψηφιακά κανάλια: ιστότοπους, κοινωνικά δίκτυα, αγγελιοφόρους.

Welcome Pickups, Ελλάδα: Η Welcome Pickups είναι παγκόσμιος ηγέτης στην ταξιδιωτική κινητικότητα και τις επίγειες μεταφορές που εξυπηρετούν εκατομμύρια ταξιδιώτες σε περισσότερους από 55 προορισμούς.

Woli, Ελλάδα: Smart Money App για σύγχρονες οικογένειες που αυτοματοποιεί το χαρτζιλίκι και βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν καλές δεξιότητες χρημάτων με διασκεδαστικό και ασφαλή τρόπο.

Wealthywood, Ελλάδα: Η πρώτη εφαρμογή δημιουργίας προσωπικής περιουσίας DIY για μακροπρόθεσμους επενδυτές. H Wealthyhood καθοδηγεί τους επενδυτές να χτίσουν την περιουσία τους με την πάροδο του χρόνου, επενδύοντας έξυπνα τα χρήματά τους, με τον τρόπο που θέλουν, με ελάχιστα έξοδα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις