Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Deloitte Alexander Competence Center επεκτείνεται με στόχο να κάνει τη Θεσσαλονίκη κόμβο καινοτομίας

Στον διπλασιασμό των στελεχών του αλλά και στη διεύρυνση των συνεργασιών του με τα Πανεπιστήμια της χώρας στοχεύει το Deloitte Alexander Competence Center στη Θεσσαλονίκη.

Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος του Κέντρου, Βασίλης Καφάτος, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, στο πρότυπο κέντρο ανάπτυξης καινοτομίας και δεξιοτήτων στις νέες τεχνολογίες που διατηρεί η Deloitte στην πόλη.

Ο ίδιος, συμπλήρωσε ότι η πανδημία έφερε ριζικές αλλαγές στον τρόπο που ζούμε, επικοινωνούμε και εργαζόμαστε, και υπογράμμισε ότι στη νέα κανονικότητα που διαμορφώνεται, η Θεσσαλονίκη έχει μοναδική ευκαιρία να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματά της και να εξελιχθεί σε κόμβο γνώσης, ταλέντου και καινοτομίας διεθνούς εμβέλειας.

Με τη σειρά του, ο CEO της Deloitte Ελλάδος Δημήτρης Κουτσόπουλος, ανέφερε ότι το πρότυπο κέντρο τεχνογνωσίας, εκπαίδευσης και καινοτομίας της Deloitte στη Θεσσαλονίκη συνεισφέρει στην ανάπτυξη και στον μετασχηματισμό της πόλης και ότι μέσω αυτού, η Deloitte συμβάλλει στην εξέλιξη της πόλης σε κόμβο καινοτομίας. “Έναν κόμβο ικανό, ιδίως εν όψει των νέων προοπτικών που διαμορφώνονται για την οικονομία, να συνεισφέρει στη διαφοροποίηση του μοντέλου ανάπτυξης της χώρας και στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας”, είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι το Deloitte Alexander Competence Center, αποτελεί το 1ο πρότυπο κέντρο αυτού του είδους, στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας και ειδικά της Θεσσαλονίκης, ενώ απασχολεί περισσότερα από 450 νέα εξειδικευμένα στελέχη, συμβάλλοντας στην τόνωση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας στη χώρα. Το κέντρο λειτουργεί τα τελευταία τρία χρόνια και η Θεσσαλονίκη επιλέχθηκε καθώς είναι μια περιοχή λόγω πληθώρας ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και ερευνητικών κέντρων, σημαντικού αριθμού νέων ταλέντων και αποφοίτων, οικοσυστημάτων προγραμματιστών και της εξωστρέφειας της τοπικής κοινωνίας.

Το Deloitte Alexander Competence Center συνεργάζεται στενά με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα της περιοχής, ενώ παράλληλα διοργανώνονται εξειδικευμένα και πιστοποιημένα προγράμματα ανάπτυξης δεξιοτήτων, bootcamps, coding schools, ακαδημίες και ημέρες καριέρας, μέσω της πρωτοβουλίας «DACCademy». Στα εκπαιδευτικά προγράμματα συμμετέχουν έμπειρα στελέχη και εκπαιδευτές από το παγκόσμιο δίκτυο της Deloitte, ενώ σε όσους ολοκληρώνουν με επιτυχία τα προγράμματα αυτά, προσφέρονται μόνιμες θέσεις εργασίας στο Deloitte Alexander Competence Center.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις