Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ταμείο Φαιστός και Vantage Towers Greece συνεργάζονται για την υποστήριξη του ελληνικού 5G οικοσυστήματος

Η Συμμετοχές 5G Α.Ε. και η Vantage Towers Greece ανακοίνωσαν σήμερα την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για την υποστήριξη επιχειρήσεων, οι οποίες αναπτύσσουν προϊόντα και υπηρεσίες που εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες των δικτύων 5G και, γενικότερα, των ψηφιακών υπηρεσιών νέας γενιάς.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, επιλεγμένες επιχειρήσεις που χρηματοδοτούνται από το Επενδυτικό Ταμείο Φαιστός θα έχουν πρόσβαση σε ένα χαρτοφυλάκιο με περισσότερες από 5.200 παθητικές υποδομές που διαχειρίζεται η Vantage Towers Greece στην Ελλάδα – συμπεριλαμβανομένων ιστών επί εδάφους και ιστών οροφής – για την ανάπτυξη και δοκιμή των τεχνολογικών τους λύσεων.

Ανάλογα με τις ανάγκες και τα χαρακτηριστικά της εκάστοτε λύσης, η Vantage Towers Greece θα παρέχει επίσης στις επιλεγμένες επιχειρήσεις πρόσβαση στις ευρείας κλίμακας υποδομές της, που εκτείνονται στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας και καλύπτουν διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές (αστικές, ημιαστικές, αγροτικές). Οι δύο πλευρές θα συνεργαστούν επίσης για τη διοργάνωση εξειδικευμένων σεμιναρίων και εργαστηρίων για την περαιτέρω ανάπτυξη του 5G οικοσυστήματος στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι η Συμμετοχές 5G A.E., θυγατρική της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας, διαχειρίζεται το Επενδυτικό Ταμείο Φαιστός, το οποίο υποστηρίζει επιχειρήσεις που αναπτύσσουν προϊόντα και υπηρεσίες που έχουν σχέση με το 5G.

H Vantage Towers είναι μια κορυφαία εταιρεία διαχείρισης παθητικού εξοπλισμού στην
Ευρώπη με 82.000 υποδομές σε δέκα χώρες, που συνδέουν ανθρώπους, επιχειρήσεις και
συσκευές σε αστικές και αγροτικές περιοχές. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2020 ενώ από τις 18 Μαρτίου 2021 είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.

Διαβάστε ακόμα:

Μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στο Ταμείο Φαιστός και το Corallia του Ε.Κ. Αθηνά

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις