Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Alba Graduate Business School: Παγκόσμια συνεργασία με το MIT για το πρόγραμμα MITx MicroMasters in Finance

Το Alba Graduate Business School, φέρνοντας καινοτομίες στην μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην Ελλάδα για 30 χρόνια, ανακοίνωσε τη συνεργασία του με ένα από τα κορυφαία Πανεπιστήμια στον κόσμο, το MIT για το πρόγραμμα MITx MicroMasters in Finance.

Δεδομένου ότι η συνεχής μάθηση είναι απαραίτητη στον επιχειρηματικό κόσμο, ο συνδυασμός διαδικτυακών πιστοποιήσεων και της συνήθους διδασκαλίας σε αίθουσες και εργαστήρια, προσφέρει μια καινοτόμο λύση για μάθηση και επαγγελματική ανάπτυξη. Στο πλαίσιο αυτό, το Alba Graduate Business School συνεργάζεται με το MIT προσφέροντας μια μαθησιακή διαδρομή ενός ταχύρρυθμου/επιταχυνόμενου μεταπτυχιακού προγράμματος του Alba για τη διεθνή ομάδα κατόχων της πιστοποίησης MITx MicroMasters in Finance.

Το Alba είναι το μόνο εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ελλάδα που επιλέχθηκε για αποκλειστική  συνεργασία  με το MIT στο πρόγραμμα MITx MicroMasters in Finance. Με βάση αυτήν τη  εκπαιδευτική συνεργασία (pathway collaboration), οι κάτοχοι της πιστοποίησης MITx MicroMasters, σε περίπτωση που γίνουν δεκτοί στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Alba MSc in Finance, θα λάβουν έως και το 25% των ακαδημαϊκών μονάδων στο MSc.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να προσθέτουμε το Alba Graduate Business School στους συνεργάτες μας και να επεκτείνουμε το παγκόσμιο δίκτυό μας στην Ελλάδα», σημείωσε η Heidi V. Pickett, Assistant Dean, Master of Finance Program, MIT Sloan School of Management. «Γνωρίζοντας τον αντίκτυπο και την επιχειρηματική συνάφεια του συγκεκριμένου Business School, είμαστε ενθουσιασμένοι που οι κάτοχοι  του MITx MicroMasters θα έχουν τώρα την ευκαιρία να ενταχθούν στο “Business Unusual” δίκτυο μάθησης του Alba».

Σχολιάζοντας αυτήν τη νέα παγκόσμια συνεργασία, ο Πρύτανης του Alba Graduate Business School, Τhe American College of Greece και καθηγητής Διεθνών Επιχειρήσεων και Στρατηγικής, Κώστας Αξαρλόγλου δήλωσε: «Ενωμένοι από κοινές αξίες και στόχους, το Alba συμμετέχει με υπερηφάνεια στο παγκόσμιο δίκτυο των Pathways Schools του MITx MicroMasters in Finance, έχοντας ως στόχο να βελτιώσουμε τη μαθησιακή εμπειρία των φοιτητών μας και μέσω μιας καινοτόμου μαθησιακής πορείας, να υποστηρίξουμε την επαγγελματική τους ανάπτυξη. Σε έναν ολοένα και πιο περίπλοκο και ευμετάβλητο κόσμο, η συνεχής μάθηση είναι ο δρόμος προς το μέλλον και, όλοι εμείς στο Alba, είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι που εντασσόμαστε στο διεθνές δίκτυο των συνεργαζόμενων σχολείων και έχουμε το προνόμιο να διευκολύνουμε τη μάθηση των φοιτητών μας μέσω του Προγράμματος MITx MicroMasters και του δικού μας Προγράμματος MSc in Finance».

O Δρ. Στέφανος Ζάρκος, Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Προγραμμάτων στο Alba Graduate Business School, υπογραμμίζει: «Αυτό είναι ακόμη ένα επίτευγμα διεθνούς αναγνώρισης της ποιότητας των ακαδημαϊκών προγραμμάτων μας και μαζί με τις υπάρχουσες διεθνείς πιστοποιήσεις, ακαδημαϊκές συνεργασίες, προγράμματα ανταλλαγής και συνεργασίες με τις μεγαλύτερες διεθνείς επαγγελματικές ενώσεις, ο Οργανισμός μας έχει αποκτήσει εξέχουσα θέση στην παγκόσμια αγορά μεταπτυχιακής επιχειρηματικής κατάρτισης. Εύχομαι κάθε επιτυχία σε αυτή τη νέα προσπάθεια του προγράμματος MSc in Finance και ανυπομονούμε για παρόμοιες διεθνείς συνεργασίες στο μέλλον».

«Η συγκεκριμένη συνεργασία δεν είναι μόνο μια απόδειξη της ποιότητας και του εύρους του Alba MSc in Finance, αλλά είναι επίσης ένα μεγάλο βήμα προς τη διεθνοποίηση των σπουδαστών μας», πρόσθεσε ο Δρ. Κώστας Τζιούμης, Ακαδημαϊκός Διευθυντής του Alba MSc in Finance. «Πρόκειται να βοηθήσει τόσο τους επαγγελματίες που βρίσκονται στην αρχή της καριέρας τους, όσο και αυτούς που ήδη διαθέτουν επαγγελματική εμπειρία, ώστε να ενισχύσουν τις προοπτικές σταδιοδρομίας τους συνδυάζοντας τα οφέλη της μάθησης από το MIT και συνεχίζοντας τις σπουδές τους για ένα MSc in Finance από το Alba Graduate Business School».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις