Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

SeedBlink: Η ρουμάνικη πλατφόρμα crowdfunding αναζητά χρηματοδότηση… από την πλατφόρμα της!

Η ρουμάνικη πλατφόρμα crowdfunding SeedBlink, η οποία ειδικεύεται σε τεχνολογικές startups, σκοπεύει να σηκώσει 3 εκατ. ευρώ στον πρώτο γύρο χρηματοδότησης, προσδοκώντας να λάβει τα 500.000 εξ αυτών μέσα από καμπάνια στην ίδια της την πλατφόρμα.

Η καμπάνια, η οποία ξεκινά σήμερα, θα είναι ανοιχτή σε όλους τους υποψήφιους επενδυτές, με το ελάχιστο ποσό επένδυσης να ορίζεται στα 2.500 ευρώ. Ο κύριος επενδυτής του γύρου βέβαια είναι ένα μεγάλο VC των Βαλκανίων, το όνομα του οποίου αναμένεται να ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα.

Η SeedBlink ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Δεκέμβριο του 2019 από τους πρώην τραπεζίτες Andrei Dudoiu και Ionuţ Pătrăhău. Στις αρχές του 2020 στην ομάδα προστέθηκαν ως partners οι Radu Georgescu και Carmen Sebe, δύο από τους πιο γνωστούς τεχνολογικούς “παίκτες” της χώρας. Η ομάδα συμμετείχε στο 45% των γύρων χρηματοδότησης (Pre-Seed και Seed) των ρουμάνικων Startups το 2020.

“Μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, θέλουμε να τρέξουμε καμπάνιες για τουλάχιστον 150 τεχνολογικές Startups τεχνολογίες και να έχουμε 30.000 μοναδικούς επενδυτές στην πλατφόρμα. Επιπλέον, θέλουμε να ξεπεράσουμε τα έσοδα των 3 εκατομμυρίων ευρώ το 2022”, λέει ο Andrei Dudoiu, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της SeedBlink.

Σημειώνεται ότι στους 18 μήνες λειτουργίας της, η SeedBlink έχει πραγματοποιήσει 42 καμπάνιες χρηματοδότησης, βοηθώντας τις εταιρείες να σηκώσουν 15 εκατ. ευρώ από ιδιώτες επενδυτές και VCs.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις