Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Samsung και Bayer επενδύουν σε γερμανική Healthtech

Η γερμανική Healthtech Ada Health, η οποία έχει αναπτύξει μια εφαρμογή τηλεϊατρικής που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να εντοπίζει συμπτώματα και να προχωρά σε διαγνώσεις, σήκωσε χρηματοδότηση από τους επενδυτικούς βραχίονες της Samsung και της Bayer. Η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ότι σήκωσε γύρο χρηματοδότησης 90 εκατ. δολαρίων που ανεβάζει την αξία της στα 150 εκατ. δολάρια.

Η Bayer ηγήθηκε του γύρου μέσω του Leaps by Bayer, ενώ η Samsung συμμετείχε μέσω του Catalyst Fund, του αμερικανικού ταμείου από το οποίο επενδύει σε εταιρείες σε όλον τον κόσμο. Ο πρώην chief strategy officer και εταιρικός πρόεδρος της Samsung, Young Sohn, εντάχθηκε τώρα στο διοικητικό συμβούλιο της Ada Health.

Η γερμανική Healthech ιδρύθηκε το 2011 και μετρά σήμερα 11 εκατ. λήψεις. Σύμφωνα με τον συνιδρυτή της Daniel Nathrath,  η εφαρμογή λειτουργεί σαν το WhatsApp, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μιλήσει κανείς 24/7 με τον γιατρό του. Ο ασθενής ξεκινά εισάγοντας τα συμπτώματά του και ένα AI  bot υποβάλει στη συνέχεια μια σειρά ερωτήσεων για να προσπαθήσει να προσδιορίσει το ζήτημα. Μετά από αυτό, η εφαρμογή παρουσιάζει στον ασθενή τις πιθανές αιτίες πίσω από το πρόβλημά του και προσφέρει μερικές προτάσεις σχετικά με το τι πρέπει να κάνει στη συνέχεια για να αντιμετωπίσει το ζήτημα.

Οι εφαρμογές iOS και Android παρέχουν γενικές συμβουλές στον ασθενή, όπως το να δει έναν γιατρό τις επόμενες τρεις ημέρες. Αλλά όταν οι ασθενείς αλληλεπιδρούν με την Ada Health μέσω ενός συστήματος υγείας που χρησιμοποιεί την εφαρμογή, τους επιτρέπει να κλείσουν ραντεβού και να μοιραστούν το αποτέλεσμα της προ-αξιολόγησής τους με έναν πραγματικό γιατρό.

Η εταιρεία έχει υπογράψει συμφωνίες με διάφορα συστήματα υγείας, ασφαλιστές υγείας και εταιρείες βιοεπιστημών. Οι Axa OneHealth, Novartis, Pfizer και SutterHealth αναφέρονται είναι μεταξύ αυτών. Με τη νέα χρηματοδότηση, πρόκειται να επεκταθεί περισσότερο στις ΗΠΑ, που είναι ήδη η μεγαλύτερη αγορά της με 2 εκατ. χρήστες καθώς και να βελτιώσει τους αλγορίθμους της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις