Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Roblox: Ο “βασιλιάς” των mobile games με ημερήσια έσοδα 3 εκατ. δολαρίων!

Η εποχή του mobile game είναι επίσημα εδώ και τα έσοδα από μερικά παιχνίδια το επιβεβαιώνουν. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Finbold, από τον Ιούνιο του 2021, τα δέκα κορυφαία παιχνίδια για iPhone στις ΗΠΑ έχουν κατά μέσο όρο ημερήσια έσοδα 11,2 εκατομμυρίων δολαρίων, ποσό που ισοδυναμεί με 336,2 εκατομμύρια δολάρια κάθε μήνα.

Στην κορυφή των παιχνιδιών αυτών βρίσκεται το Roblox, με έσοδα 3,01 εκατ. δολαρίων καθημερινά ή 92 εκατ. δολαρίων μηνιαία. Ακολουθεί το Clash of Clans με ημερήσια έσοδα 1,8 εκατ. δολαρίων και στην τρίτη θέση βρίσκεται το Candy Crush Saga με ημερήσια έσοδα 1,4 εκατ. δολαρίων. Αμέσως μετά έρχεται το Pokémon GO με 1,2 εκατ. δολάρια και την πεντάδα συμπληρώνει το DRAGON BALL LEGENDS, με έσοδα 917.367 δολαρίων ανά ημέρα.

Άλλα παιχνίδια με υψηλό σκορ είναι τα Garena Free Fire- World Series (791.376 δολάρια), PUBG MOBILE -Traverse (607.626 δολάρια), Coin Master (481.712 δολάρια), Call of Duty®: Mobile (341.921 δολάρια) και Homescapes (329.314 δολάρια).  Σημειώνεται ότι ως έσοδα προσμετρούνται οι αγορές εντός του κάθε παιχνιδιού αλλά και η αγορά του κάθε παιχνιδιού ξεχωριστά.  

Σύμφωνα με την έρευνα του Finbold σημαντικό ρόλο στα υψηλά αυτά έσοδα παίζει μεταξύ άλλων η πανδημία. Συγκεκριμένα, τα παρατεταμένα lockdown φαίνεται πως οδήγησαν πολλούς ανθρώπους στο να αναζητήσουν νέες μορφές ψυχαγωγίας και η ευκολία που προσφέρει το κινητό τηλέφωνο έκανε τα συγκεκριμένα παιχνίδια ιδανική επιλογή. Ενδεικτικό είναι ότι τα 10 παιχνίδια που αναφέρθηκαν παραπάνω, έχουν συνολικά 6, 24 downloads τον μήνα. Το Candy Crash Saga βρίσκεται στην κορυφή με 23.194 λήψεις καθημερινά και ακολουθεί το Pokémon GO με 22. 331.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις