Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Freedom24 προσφέρει στην Ελλάδα τη δυνατότητα συμμετοχής στην IPO της Robinhood

Η Freedom Finance Europe Ltd, θυγατρική της Freedom Holding Corp. που πρόσφατα ανακοίνωσε την αναβάθμιση της online trading πλατφόρμας Freedom24 και στην ελληνική γλώσσα, δίνει και στους Έλληνες επενδυτές τη δυνατότητα να επενδύσουν στη δημόσια προσφορά (IPO) της Robinhood.

Η Robinhood καταγράφει παγκόσμια επιτυχία έχοντας αναπτύξει μια εφαρμογή που επιτρέπει την αγοραπωλησία μετοχών, ETF, options, κρυπτονομισμάτων και λοιπών χρηματοοικονομικών προϊόντων με μηδενικές προμήθειες. Μετά από την πρόσφατη ανακοίνωση των προθέσεων της Robinhood για την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο, όλες οι διεθνείς αγορές περιμένουν με ανυπομονησία την διάθεση των μετοχών της.

Εκτιμώμενη Αξία

Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στο Forbes, τα φετινά έσοδα της εταιρείας, αναμένεται να αγγίξουν τα 700 εκατομμύρια δολάρια, γεγονός που μεταφράζεται σε μια εντυπωσιακή αύξηση κατά 250% σε σχέση με πέρσι!

Στο Α’ τρίμηνο της φετινής χρονιάς, η Robinhood σημείωσε ρεκόρ εσόδων με 331 εκατομμύρια δολάρια έναντι 91 εκατομμυρίων στο ίδιο διάστημα της περσινής χρονιάς, όπως αναφέρει η CNBC. Στο Β’ τρίμηνο του 2020, τα έσοδα ανήλθαν στα 360 εκατομμύρια δολάρια. Η Bloomberg αναφέρει ότι η εταιρεία αποτιμήθηκε τελευταία φορά στα 11,70 δισ. δολάρια, τον Σεπτέμβριο του 2020! Η Robinhood κατέθεσε αίτηση για ιδιωτική IPO τον Μάρτιο του 2021, με την εκτιμώμενη αξία της να ανεβαίνει ενδεχομένως τα 40 δισ. δολάρια.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η Robinhood σημείωσε αύξηση ρεκόρ μαζί με τον υπόλοιπο κλάδο της χρηματιστηριακής αγοράς καθώς νέοι επενδυτές εισήλθαν στην αγορά. Τα κοινωνικά μέσα έκαναν τις επενδύσεις μια μορφή ψυχαγωγίας για πολλούς, καθώς οι άνθρωποι είχαν περισσότερο ελεύθερο χρόνο διότι εργάζονταν από το σπίτι. Η εταιρεία αναπτύσσεται ραγδαία βασιζόμενη στο επιχειρηματικό μοντέλο freemium. Αυτό άλλαξε κυριολεκτικά ολόκληρη τη βιομηχανία του trading, καθώς οι μεγάλοι παίκτες αναγκάστηκαν να συμβαδίσουν προσφέροντας και αυτές διαπραγμάτευση με μηδενικές προμήθειες.

Την περίοδο 2013-2020, το πελατολόγιο της Robinhood απαρτιζόταν από 13 εκατομμύρια ανθρώπους, ενώ μόνο στους πρώτους δύο μήνες του 2021, αυξήθηκε κατά 6 εκατομμύρια άτομα. Οι χρήστες που κατέβαζαν την εφαρμογή σε εβδομαδιαία βάση αυξήθηκαν κατακόρυφα τους πρώτους μήνες του 2020, γεγονός που κατέστησε τη Robinhood την 4η πιο δημοφιλή χρηματοπιστωτική εφαρμογή, σύμφωνα με την κατάταξη της Sensor Tower.

Οι αριθμοί που σκιαγραφούν την επιχειρηματική πορεία της Robinhood προμηνύουν ότι οι επενδυτές θα δείξουν μεγάλο ενδιαφέρον για τις μετοχές της εταιρείας όταν αυτές διατεθούν στην αρχική δημόσια προσφορά (IPO). Οι συνδρομητές της Freedom24 θα βρίσκονται μεταξύ αυτών που θα έχουν το προνόμιο να επενδύσουν, πριν αρχίσει η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρείας στο χρηματιστήριο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις