Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Woli: Το πρώτο ψηφιακό πορτοφόλι για παιδιά, με στόχο την οικονομική εκπαίδευση

Χαρτζιλίκι, ανάθεση δουλειών σπιτιού, αποταμίευση: όλα με την έξυπνη εφαρμογή και την προπληρωμένη κάρτα Woli!

Καθώς οδηγούμαστε ταχύτατα προς μια cashless κοινωνία, η Woli φέρνει μια πρωτοποριακή ιδέα στο χρηματοπιστωτικό τομέα για να εξυπηρετήσει το πλέον ψηφιακά εξοικειωμένο κοινό – τα παιδιά και τους έφηβους από 10 έως 18 ετών. Πώς;

Παρέχοντας ένα εργαλείο που τους βοηθά να μάθουν να διαχειρίζονται τα χρήματά τους, να θέτουν αποταμιευτικούς στόχους και να εκπαιδεύονται σε καθημερινές χρηματο-οικονομικές έννοιες μέσα από ψηφιακά παιχνίδια. Απώτερος σκοπός του Woli είναι ο χρηματο-οικονομικός αλφαβητισμός των νέων, μια έννοια που σχετίζεται άμεσα με την υπευθυνότητα και την ευτυχία τους ως ενήλικες.

To Woli είναι μια mobile τραπεζική εφαρμογή για την οικογένεια, μέσα από την οποία ο γονιός αυτοματοποιεί το χαρτζιλίκι, θέτει όρια δαπανών, ορίζει εργασίες με ανταμοιβή και λαμβάνει ειδοποιήσεις για τις συναλλαγές του παιδιού του σε πραγματικό χρόνο. Από την άλλη πλευρά, το παιδί αποκτά τον πρώτο ψηφιακό λογαριασμό του μαζί με μια προπληρωμένη κάρτα Mastercard, αλλά και πρόσβαση σε μια έξυπνη εφαρμογή που του επιτρέπει να ελέγχει τα έξοδά του, να αποταμιεύει, να δωρίζει σε φιλανθρωπίες της αρεσκείας του κ.ά. Πρωτίστως, του δίνει πρόσβαση σε εκπαιδευτικό υλικό με τη μορφή σύντομων μαθημάτων και έξυπνων quiz, ώστε να το βοηθήσει στην καλύτερη διαχείριση των οικονομικών του.

Σε μια εποχή μετά την παγκόσμια κρίση, που ανέδειξε τη σημασία της οικονομικής υπευθυνότητας, αλλά και πλέον κοντά στο τέλος της πανδημίας, που επιβάλλει τη χρήση ηλεκτρονικού-πλαστικού χρήματος, η Woli έρχεται να αναπροσδιορίσει πλήρως τη σχέση
των νέων με τα χρήματα. Οι λειτουργίες της εφαρμογής σχεδιάζονται πάνω στις βασικές έννοιες-πυλώνες των οικονομικών (κερδίζω, αποταμιεύω, καταναλώνω, επενδύω, δωρίζω), συμβάλλοντας έτσι στη βιωματική μάθηση των παιδιών. Στόχος της είναι να δημιουργήσει ένα εργαλείο που βοηθάει τους νέους να διαχειρίζονται υπεύθυνα τα χρήματά τους, αναδεικνύοντας παράλληλα τη σημασία των μακροπρόθεσμων αναγκών σε σχέση με τις βραχυπρόθεσμες επιθυμίες!

Η Woli ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2020 από μια ομάδα καλών φίλων και συνεργατών με εξειδίκευση στις ψηφιακές πληρωμές, την εκπαίδευση και τα social games, και έξι μήνες μετά αδειοδοτήθηκε από την Κεντρική Τράπεζα της Λιθουανίας ως διανομέας ηλεκτρονικού χρήματος, ώστε να προωθήσει την υπηρεσία σε όλα τα κράτη του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου. Σημαντική αναγνώριση της δουλειάς που έχει γίνει μέχρι τώρα είναι και η επιλογή της Woli ανάμεσα σε άλλες fintechs από τη νοτιοανατολική Ευρώπη για να ενταχθεί στο 3ο Innovation program της VISA.

Η Woli θα ξεκινήσει τη λειτουργία της μέσα στους επόμενους μήνες από την ελληνική αγορά, ενώ στα πλάνα της εταιρείας είναι η άμεση επέκταση και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες εντός του 2021.


Πριν από το επίσημο λανσάρισμα, είναι ήδη ενεργή μία λίστα αναμονής (www.woli.io/waitlist) – όσοι τυχεροί εισέλθουν νωρίς θα αποκτήσουν ΔΩΡΕΑΝ την πολύχρωμη Woli Mastercard!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις