Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Αυτοί είναι οι κλάδοι που συγκεντρώνουν τις περισσότερες Startups στην Ελλάδα

Οι βιοεπιστήμες αποτελούν τον πιο δημοφιλή τομέα δραστηριοποίησης μεταξύ των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων, σύμφωνα με στοιχεία του Elevate Greece που παρουσίασε χθες σε εκδήλωση για τη διεξαγωγή των πρώτων Εθνικών Βραβείων Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας.

Περίπου 400 εταιρείες έχουν εγγραφεί μέχρι σήμερα στο Elevate Greece ενώ οι αιτήσεις έχουν φτάσει τις 700, με την διαδικασία να παραμένει ανοικτή και τους επόμενους μήνες.

Συγκεκριμένα, οι βιοεπιστήμες βρίσκονται στην κορυφή με 14,1%, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο τουρισμός με 9,1%. Ακολουθεί το περιβάλλον με 9,1%, η αγροτεχνολογία με 7,1%, η διαφήμιση 7%, τα μεγάλα δεδομένα (6%), η χρηματοοικονομική τεχνολογία (5%), η μεταποίηση (4,3%), το ηλεκτρονικό εμπόριο (4%), τα ναυτιλιακά και το ανθρώπινο δυναμικό (3% το καθένα), η διασκέδαση (2,3%), η εκπαίδευση (2%) και τέλος υπάρχουν και οι άλλοι τομείς (24%).

«Ένα πρώτο ασφαλές συμπέρασμα είναι ότι οι βιοεπιστήμες στο ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας κυριαρχούν. Και αυτό είναι κάτι το οποίο θέλουμε να το στηρίξουμε. Το γνωρίζαμε, το υποπτευόμασταν όλοι μας αλλά είναι κάτι τώρα που έχουμε επίσημα στοιχεία» είπε ο υφυπουργός κατά τη διάρκεια της παρουσίασης και συνέχισε με τα ποσοστά των Startups ανά διοικητική περιφέρεια στην χώρα.

Όπως εξήγησε ο υφυπουργός, έχουμε τις 13 διοικητικές περιφέρειες της χώρας και από τα συγκεντρωτικά στοιχεία προκύπτει ότι 2 στις 3 νεοφυείς επιχειρήσεις βρίσκονται στην Περιφέρεια Αττικής. Ακολουθεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με 14,7%, η Κρήτη με 6,5% και η Δυτική Ελλάδα με 4,2%.

Όπως αναφέρθηκε στην συνέντευξη τύπου θα δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη τοπικών οικοσυστημάτων Startups έτσι ώστε να αυξηθεί η συμμετοχή των περιφερειών της Ελλάδας στα ποσοστά, με το κράτος να δίνει το έναυσμα με μεγάλα έργα όπως η απολιγνιτοποίηση και η μετατροπή των εργοστασίων της Δ. Μακεδονίας σε πράσινα κέντρα παραγωγής και διαχείρισης ενέργειας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις