Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι δαπάνες επαλήθευσης ψηφιακής ταυτότητας θα ξεπεράσουν τα 16,7 δισ. δολάρια παγκοσμίως το 2026

Μια νέα μελέτη της Juniper Research διαπίστωσε ότι οι δαπάνες για την επαλήθευση της ψηφιακής ταυτότητας από τις επιχειρήσεις θα φτάσουν τα 16,7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2026, από 9,4 δισεκατομμύρια δολάρια το 2026 τροφοδοτούμενη από τις εξ αποστάσεως εργασίες των πελατών και λόγω Covid-19.

Η επαλήθευση ψηφιακής ταυτότητας γίνεται με τη χρήση ψηφιακά επαληθεύσιμων στοιχείων, όπως σαρώσεις selfie, έλεγχοι διευθύνσεων και έλεγχος ταυτότητας βάσει πληροφοριακών στοιχείων. Αυτή η αύξηση κατά 77% θα τροφοδοτηθεί από την ταχέως αυξανόμενη ανάγκη για το λεγόμενο ψηφιακό onboarding, η οποία επιταχύνθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι, ενώ η πανδημία επιτάχυνε τον ψηφιακό μετασχηματισμό, πολλοί κλάδοι είχαν ήδη αυξήσει την ψηφιοποίηση. αντανακλώντας τις μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών για ευκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες που απαιτούσαν φυσική παρουσία. Ως εκ τούτου, η έρευνα συνέστησε ότι η απρόσκοπτη ψηφιακή εγγραφή πελατών (digital onboarding) είναι η ελάχιστη απαίτηση στο περιβάλλον μετά την πανδημία, με τις προσδοκίες των χρηστών να απαιτούν εύκολες διαδικασίες πιστοποίησης όσο και υψηλής ασφάλειας.

Οι τραπεζικές και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες ηγούνται των δαπανών επαλήθευσης ταυτότητας

Οι τραπεζικές και χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες θα αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 62% των δαπανών επαλήθευσης ψηφιακής ταυτότητας από τις επιχειρήσεις μέχρι το 2026. Το ποσοστό αυτό αντικατοπτρίζει πόσο κρίσιμη είναι η ψηφιακή επαλήθευση στην κάλυψη των αυστηρών κανονιστικών απαιτήσεων των τραπεζών σε ένα σύνθετο ψηφιακό περιβάλλον.

Ο συγγραφέας της έρευνας Vladimir Surovkin εξηγεί: «Οι ψηφιακές τράπεζες έχουν δείξει ότι το πλήρως ψηφιακό Know Your Customer μπορεί να λειτουργήσει και είναι πολύ ελκυστικό για τον χρήστη, επομένως η πίεση για τις παραδοσιακές τράπεζες είναι να αναπτύξουν νέες υπηρεσίες επαλήθευσης ταυτότητας. Η γρήγορη διαχείριση αυτής της μετάβασης και η σωστή ισορροπία ευκολίας/ασφάλειας του χρήστη θα καθορίσουν τη συνολική επιτυχία.»

Ο αριθμός των ελέγχων επαλήθευσης ταυτότητας παγκοσμίως θα υπερβεί τα 92 δισεκατομμύρια το 2026

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι ο παγκόσμιος όγκος ελέγχων επαλήθευσης ταυτότητας θα υπερβεί τα 92 δισεκατομμύρια το 2026, από 45 δισεκατομμύρια το 2021. Η έρευνα διαπίστωσε ότι ενώ οι τραπεζικές και χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες αποτελούν σημαντικούς παράγοντες αυτής της ανάπτυξης, η διεύρυνση της επαλήθευσης ταυτότητας σε τομείς όπως η απομακρυσμένη εγγραφή πελατών για φορείς εκμετάλλευσης δικτύων κινητής τηλεφωνίας ή για ψηφιακά τυχερά παιχνίδια θα δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες για τους προμηθευτές τέτοιων υπηρεσιών και ειδικά για Startups, όπως η ελληνικών συμφερόντων Futurae, κατά την επόμενη πενταετία.

Δείτε επίσης:

Futurae Technologies: “Eίναι συναρπαστικό να διαμορφώνουμε το μέλλον του κλάδου της κυβερνοασφάλειας”

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις