Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

“Μπλόκο” στο Binance από το Ηνωμένο Βασίλειο – Η απόφαση της FCA

“Φρένο” στη λειτουργία του Binance στο Ηνωμένο Βασίλειο, βάζει η βρετανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (FCA), με απόφασή της.

Η Επιτροπή, ανακοίνωσε συγκεκριμένα το Σάββατο, ότι η εταιρεία Binance Markets Limited, η οποία βρίσκεται πίσω από το μεγαλύτερο παγκοσμίως ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, δεν επιτρέπεται πλέον να “να αναλαμβάνει οποιαδήποτε ρυθμιζόμενη δραστηριότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο”. Στην ανακοίνωσή της, ανέφερε επίσης ότι από τις 30 Ιουνίου, η εταιρεία πρέπει να προσθέσει μια ειδοποίηση σε εξέχουσα θέση στον ιστότοπό της και στις εφαρμογές της, η οποία θα αναφέρει τα παραπάνω.

Σημειώνεται ότι το Binance ήταν έτοιμο να ξεκινήσει ένα αυτόνομο marketplace κρυπτονομισμάτων για το Ηνωμένο Βασίλειο, ωστόσο, ήταν μια από τις πολλές εταιρείες του είδους που απέσυραν τις αιτήσεις τους στην FCA λόγω του ότι δεν πληρούσε τις απαιτήσεις κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Δεδομένου ότι η εν λόγω αίτηση είχε γίνει στις 17 Μαΐου του 2021, αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι η απόφαση της Επιτροπής που ανακοινώθηκε προχθές ίσως ήταν στα “σκαριά” για κάποιο διάστημα. 

Παρ’ ολ’ αυτά αξίζει να αναφερθεί ότι η απόφαση αυτή δεν έχει στην πραγματικότητα τεράστιο αντίκτυπο στη λειτουργία του Binance. Η λεπτομέρεια-κλειδί βρίσκεται στη λέξη “ρυθμιζόμενη” που έχει προστεθεί στην απόφαση της FCA. Κι αυτό γιατί η διάθεση κρυπτονομισμάτων από μόνη της δεν θεωρείται ρυθμιζόμενη δραστηριότητα – άρα δεν απαγορεύεται. Αντίθετα, ρυθμιζόμενη δραστηριότητα και αυτό που δεν θα μπορεί να κάνει το Binance πλέον είναι η διάθεση παραγώγων (δευτερευόντων προϊόντων των οποίων η αξία βασίζεται στα κρυπτονομίσματα).

Εκπρόσωπος της Binance δήλωσε στο CNBC: «Η ειδοποίηση της FCA στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει άμεσο αντίκτυπο στις υπηρεσίες που παρέχονται στο Binance.com … Η σχέση μας με τους χρήστες μας δεν έχει αλλάξει». 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις