Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Klarna θα προσφέρει δάνεια σε εμπόρους μέσω της Liberis

Η μάχη στο χώρο των πληρωμών Μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ευρώπη φουντώνει!

Η Fintech πληρωμών και πιστώσεων λιανικής Klarna ανακοίνωσε συνεργασία με την Startup χρηματοδότησης επιχειρήσεων Liberis  για να προσφέρει στους εμπόρους δάνεια βάσει εσόδων και άλλες χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.

Ο Rob Straathof, Διευθύνων Σύμβουλος της Liberis, δήλωσε στο σχετικό δελτίο τύπου ότι η εταιρεία είναι “περήφανη” που η Klarna την επέλεξε για να συνεργαστεί καθώς μοιράζονται το κοινό όραμα για να προωθήσουν την “κοινή αποστολή για την υποστήριξη της ανάπτυξης των μικρών επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο”.

Η Klarna έχει τραπεζική άδεια στην Σουηδία και είναι γνωστή για τις υπηρεσίες πίστωσης και δόσεων που προσφέρει στους πελάτες 250.000 εμπόρων σε 17 χώρες ενώ με τη Liberis η Klarna θα είναι σε θέση να προσφέρει στους εμπόρους ευέλικτα, προ-εγκεκριμένα δάνεια με βάση τα έσοδα και τον πραγματικό όγκο συναλλαγών τους.

Η Liberis μέχρι πρότινος πρόσφερε δάνεια απευθείας σε εμπόρους αλλά άλλαξε το επιχειρηματικό της μοντέλο και πλέον θα προσφέρει τις υπηρεσίες της μέσω εταιρειών ψηφιακών πληρωμών.

Η Startup με έδρα το Λονδίνο συγκέντρωσε 93 εκατομμύρια δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης τον Δεκέμβριο του 2020 από τους επενδυτές BCI Europe, Paragon Bank και British Business Investments.

Διαβάστε ακόμα:

Η Klarna εδραιώνει την παγκόσμια “κυριαρχία” της με νέα χρηματοδότηση 639 εκατ. δολαρίων

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις