Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Αmazon ετοιμάζει υπηρεσία delivery με… ρομπότ!

Το Amazon Scout, είναι ένα πλήρως ηλεκτρικό αυτόνομο ρομπότ παράδοσης, που δοκιμάζεται σε τέσσερις τοποθεσίες στις ΗΠΑ

Η Amazon ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι σκοπεύει να αναπτύξει νέα τεχνολογία για τα αυτόνομα οχήματα delivery στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

Ο “τεχνολογικός γίγαντας” με έδρα το Σιάτλ δήλωσε σε μια δημοσίευση στο blog ότι δημιουργεί ένα νέο “Κέντρο Ανάπτυξης” για την υποστήριξη του Amazon Scout, το οποίο είναι ένα πλήρως ηλεκτρικό αυτόνομο ρομπότ παράδοσης, που δοκιμάζεται σε τέσσερις τοποθεσίες στις ΗΠΑ.

Ένας από τους κύριους στόχους τους θα είναι η ανάπτυξη τρισδιάστατου λογισμικού που “προσομοιώνει την πολυπλοκότητα της πραγματικής ζωής” και διασφαλίζει ότι o  “Scout” μπορεί να πλοηγηθεί με ασφάλεια κατά την παράδοση”, δήλωσε η Amazon.

«Η ομάδα του Scout Amazon στο Ελσίνκι θα μεγαλώσει με την πάροδο του χρόνου», δήλωσε η Amazon. «Προσλαμβάνουμε τώρα μηχανικούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ρομποτικής και της αυτόνομης τεχνολογίας συστημάτων.

Η έναρξη του νέου αναπτυξιακού κέντρου στο Ελσίνκι πραγματοποιείται μισό χρόνο μετά την ανακοίνωση ότι η Amazon απέκτησε την τοπική εταιρεία τρισδιάστατων μοντέλων Umbra, η οποία έχει επίσης γραφεία στις ΗΠΑ και την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, σύμφωνα με το LinkedIn.

Έτσι, σύμφωνα με ανακοινώσεις το κέντρο ανάπτυξης στο Ελσίνκι θα συνεργαστεί μαζί με το προσωπικό της Amazon στο εργαστήριο έρευνας και ανάπτυξης του Amazon Scout στο Σιάτλ, καθώς και με ομάδες στο Tubingen, τη Γερμανία και το Cambridge, όπου η Amazon αναπτύσσει αεροσκάφη παράδοσης για αρκετά χρόνια.

Τα οχήματα Amazon Scout, τα οποία έχουν σχεδόν το μέγεθος ενός μικρού ψυγείου,  μπορούν να μεταφέρουν μικρά πακέτα κατά μήκος πεζοδρομίων με τα πόδια.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις