Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

O Andy Jassy είναι και επίσημα ο νέος CEO της Amazon

O 52χρονος Βρετανός Andy Jassy αναλαμβάνει από σήμερα επίσημα τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Amazon, μετά την “απόσυρση” του Jeff Bezos.

Ο Andy Jassy ηγήθηκε μέχρι τώρα με μεγάλη επιτυχία της Amazon Web Services που παρέχει μεταξύ άλλων υπηρεσίες απομακρυσμένης αποθήκευσης δεδομένων στο cloud με πελάτες κολοσσούς σε διάφορους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας αλλά και ολόκληρες κυβερνήσεις. Ο Jassy εργάζεται στην Amazon για 24 συναπτά έτη. Εντάχθηκε στο δυναμικό της εταιρείας το 1997, την ίδια χρονιά που η εταιρεία μπήκε στο χρηματιστήριο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Bezos ανακοίνωσε πριν λίγους μήνες στους μετόχους ότι θα εγκαταλείψει επίσημα τη θέση του επικεφαλής στις 5 Ιουλίου, μια σημαντική για αυτόν ημερομηνία καθώς την ίδια ημέρα του 1994 είχε ιδρυθεί η Amazon.  “Είμαι ενθουσιασμένος που ανακοινώνω ότι θα αναλάβω τη θέση Εκτελεστικού Προέδρου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Amazon και ο Andy Jassy θα γίνει Διευθύνων Σύμβουλος”, είχε δηλώσει τότε ο Bezos σε επιστολή του προς τους υπαλλήλους.

“Από τη θέση του εκτελεστικού προέδρου, σκοπεύω να επικεντρώσω τις ενέργειές και την προσοχή μου σε νέα προϊόντα και πρωτοβουλίες. Ο Andy είναι γνωστός στην εταιρεία και βρίσκεται στην Amazon σχεδόν όσο εγώ. Θα είναι ένας εξαιρετικός ηγέτης και έχει την πλήρη εμπιστοσύνη μου”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Jassy θεωρείται ένα πολιτικά δραστήρια άτομο που έχει κατά καιρούς πάρει θέση για κοινωνικά θέματα όπως για θανάτους αφροαμερικανών στις ΗΠΑ από την αστυνομία και για τα δικαιώματα μειονοτήτων.

Ο ίδιος μπήκε στην Amazon το 1997 και έχει ηγηθεί στο τμήμα Web Services της Amazon από τη στιγμή που αυτό δημιουργήθηκε.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις