Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Άνοιξαν οι αιτήσεις για τον 1ο Διαγωνισμό Καινοτομίας και Τεχνολογίας του ΥΠΕΘΑ

Open Day στις 6 Ιουλίου

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας διοργανώνει τον 1ο Διαγωνισμό Καινοτομίας και Τεχνολογίας στον τομέα της Άμυνας “Defence Innovation Challenge”, με θέμα την Καινοτομία στην Επίγνωση της Επιχειρησιακής Κατάστασης (Situational Awareness Innovation).

Ο Διαγωνισμός αποσκοπεί στην ανάδειξη, προβολή και επιβράβευση καινοτόμων ιδεών που θα προσδώσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον τομέα της Άμυνας, στηρίζοντας παράλληλα τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Οι ιδέες μπορεί να προέρχονται τόσο από μεμονωμένα άτομα όσο και από ομάδες:

α. Εν ενεργεία στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων
β. Νέων επιστημόνων και ερευνητών, επιστημονικού προσωπικού και φοιτητών των Ερευνητικών Κέντρων και Ανωτάτων Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ, ΑΣΕΙ και ΑΣΣΥ) της χώρας,
γ. Προσωπικού μικρομεσαίων και νεοφυών (start–up) επιχειρήσεων της χώρας με δραστηριότητα στην τεχνολογία και την καινοτομία.

Για τις ομάδες που θα διακριθούν προβλέπονται χρηματικά βραβεία, τα οποία θα απονεμηθούν σε ειδική εκδήλωση. Όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν ευκαιρίες διάδρασης, εύρεσης κοινών σημείων ενδιαφέροντος και ανταλλαγής ιδεών, τόσο με στελέχη της Εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας, όσο και με εκπροσώπους ερευνητικών κέντρων και ανεξάρτητους ερευνητές.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι δυνατή είτε με την υποβολή πρότασης στη διαγωνιστική διαδικασία, είτε με την υποστήριξη της δράσης (συμμετοχή ως εμπειρογνώμονας, υποστηρίζοντας την επιτροπή αξιολόγησης των προτάσεων, μέντορας ομάδων, χορηγός επικοινωνίας, χορηγός, πάροχος δεδομένων και τεχνολογιών, κ.λπ.) στον σύνδεσμο http://defenceinnovation.gr/.

Η δράση αυτή διεξάγεται με την υποστήριξη της ελληνικής εταιρείας καινοτομίας και τεχνολογίας Crowdpolicy.

Open Day στις 6 Ιουλίου

Το Open Day του διαγωνισμού, στο οποίο θα γίνει παρουσίαση των στόχων, των θεματικών ενοτήτων και της διαδικασίας του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί απομακρυσμένα με την χρήση εργαλείων τηλεδιάσκεψης την Τρίτη 06 Ιουλίου 2021 στις 15.00. Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε εδώ.

Πρόγραμμα Open Day Defence Innovation Challenge

15:00 – 15:15 Καλωσόρισμα – Χαιρετισμοί

15:15 – 15:30 Η σημασία της δράσης Defence Innovation Challenge, «Καινοτομώντας στην Επίγνωση της Επιχειρησιακής Κατάστασης (Situational Awareness Innovation)», Συνταγματάρχης Νικόλαος Μέγγος, Πλωτάρχης Ιάσονας Δήμου, ΓΔΑΕΕ.

15:30 – 16:00 Παρουσίαση του Defence Innovation Challenge, διαδικασία bootcamp, στόχοι και θεματικές ενότητες, κ. Γιώργος Καραμανώλης, Co-Founder & CTO/CIO, Crowdpolicy

16:00 – 16:30 Συζήτηση – Ερωτήσεις

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στο Open Day του Defence Innovation Challenge και να ενημερωθούν για τον διαγωνισμό καινοτομίας και τα επόμενα βήματα, μπορούν να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους στον ακόλουθο σύνδεσμο https://crowdhackathon.com/defencetechbootcamp/openday/ μέχρι και τις 05 Ιουλίου 2021.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις