Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι υπηρεσίες Cloud εκτόξευσαν τα έσοδά τους στα 180 δισ. δολ. το 2017!

Οι υπηρεσίες cloud φαίνεται ότι γίνονται το πρότυπο στις υποδομές IT μεσαίων και μεγάλων εταιρειών σύμφωνα με μια έρευνα της Synergy Research Group μια και ο τζίρος της συγκεκριμένης αγοράς εκτοξεύτηκε στα 180 δισ. δολ. το 2017, μια αύξηση 25% από το 2016!

Οι τομείς με την μεγαλύτερη ανάπτυξη είναι οι Infrastructure-as-a-Service (IaaS) και Platform-as-a-Service (PaaS) αλλά και το Software-as-a-Service (SaaS).

Η έκθεση επιβεβαίωσε άλλες πρόσφατες μελέτες που δείχνουν την αυξανόμενη ανάπτυξη και τη σημασία των υπηρεσιών Cloud μέσα στην επιχείρηση.

Τα μεγάλα εμπόδια στην υιοθέτηση υπηρεσιών Cloud είναι πλέον παρελθόν, με παλαιές αδυναμίες όπως η ασφάλεια, να θεωρούνται πλέον ως πλεονέκτημα“, σημειώνει ο John Dinsdale, Διευθυντής Έρευνας της Synergy. “Οι τεχνολογίες Cloud παράγουν μεγάλα έσοδα για τους παρόχους υπηρεσιών και τους προμηθευτές τεχνολογίας και προβλέπουμε ότι οι τρέχοντες ρυθμοί ανάπτυξης της αγοράς θα μειωθούν με αργούς ρυθμούς τα επόμενα πέντε χρόνια“.

Για άλλη μια φορά, οι υπηρεσίες της Amazon (AWS) και το Microsoft Azure κυριάρχησαν στο IaaS και PaaS. Συνδυαστικά αυτές οι δύο υπηρεσίες Cloud αυξήθηκαν με ετήσιο ρυθμό 47% και αυτό δείχνει την αυξανόμενη εμπιστοσύνη αλλά και την εξάρτηση που έχουν οι επιχειρήσεις σε αυτές τις υπηρεσιες.

Η άλλη κατηγορία που παρουσίασε σημαντική αύξηση το 2017 ήταν το SaaS, το οποίο αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 31%. Για άλλη μια φορά Microsoft και Salesforce, χάρη στο Office 365 και στο CRM για Salesforce, κυριάρχησαν στην συγκεκριμένη αγορά.

Hosted και Private Cloud αυξήθηκαν περίπου το 30% μεταξύ 2016 και 2017, με την IBM και την Rackspace να είναι οι δύο κορυφαίοι πάροχοι.

Συνολικά, IaaS, PaaS, SaaS και Hosted και Private Cloud συγκέντρωσαν πέρυσι περίπου 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι άλλοι τομείς της αγοράς που εξέτασε η Synergy περιελάμβαναν την Ενοποιημένη Επικοινωνία-ως-υπηρεσία (UCaaS), η οποία παρουσίασε επίσης σταθερή ανάπτυξη. RingCentral και Mitel Networks, η οποία πρόσφατα εξαγόρασε την ShoreTel, είναι οι ηγέτες σε αυτή την αγορά.

Οι υποδομές – υλικό και λογισμικό – που χρησιμοποιούνται για την δημιουργία δημόσιων Cloud είναι άλλη μια αγορά. Κατά το τελευταίο έτος, οι επιχειρήσεις δαπάνησαν περίπου 80 δισεκατομμύρια δολάρια για υποδομές, με τις δαπάνες για το δημόσιο Cloud να αυξάνονται πλέον πιο γρήγορα.
Cisco Systems και Dell EMC είναι οι δύο μεγαλύτεροι παίκτες στο δημόσιο Cloud, ενώ Dell EMC και Hewlett Packard Enterprise (HPE) κυριαρχούν στις ιδιωτικές υποδομές cloud.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις