Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η JPMorgan δημιουργεί ψηφιακή τράπεζα στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η είσοδος της JPMorgan Chase αναμένεται να ωφελήσει το Λονδίνο, το οποίο ήδη αποχαιρετά fintechs και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, λόγω του  Brexit.

Η JPMorgan Chase σχεδιάζει το άνοιγμα μιας νέας ψηφιακής τράπεζας στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι το τέλος του έτους. Σύμφωνα με τους Financial Times, η τράπεζα έχει ξεκινήσει ήδη να συζητά με τις αρμόδιες αρχές για τη συγκεκριμένη ιδέα.

Η νέα ψηφιακή τράπεζα, που “έρχεται” δύο χρόνια αφότου η Goldman Sachs λάνσαρε τη δική της ψηφιακή τράπεζα στις ΗΠΑ, με το όνομα Marcus, θα προσφέρει πιθανότατα προϊόντα αποταμίευσης και δάνεια.

Η είσοδος της JPMorgan Chase αναμένεται να ωφελήσει το Λονδίνο, το οποίο ήδη αποχαιρετά fintechs και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, λόγω του  Brexit. Πρόσφατα, για παράδειγμα, η γερμανική ψηφιακή τράπεζα N26, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς λόγω της εξόδου της χώρας από την ΕΕ, δεν μπορεί πλέον να λειτουργεί στη χώρα με την ευρωπαϊκή τραπεζική άδεια που διαθέτει.

H Chase δεν συνηθίζει να κάνει τέτοια βήματα, ειδικά εκτός ΗΠΑ, αφού προτιμά να “παίζει” στην έδρα της, σε μια ήδη κερδοφόρα γι’ αυτήν αγορά, ωστόσο, τώρα φαίνεται αποφασισμένη, Για να λανσάρει το νέο προϊόν, προσέλαβε τον Clive Adamson, πρώην επικεφαλής της Financial Conduct Authority, ο οποίος θα διευθύνει το νέο εγχείρημα.

Σημειώνεται ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι γενέτειρα μερικών από των πιο ανερχόμενων ψηφιακών τραπεζών, όπως η Revolut, η Monzo και η Starling, οι οποίες έχουν 7,5 εκατ., 3,5 εκατ. και 1 εκατ. χρήστες αντίστοιχα. Το αν η Chase θα καταφέρει να “χτυπήσει” τους εδραιωμένους αυτούς παίκτες, θα φανεί πιθανότατα σύντομα.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις