Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Revolut λανσάρει νέα λειτουργία Open Banking με την TrueLayer

Η Revolut ανακοίνωσε μια νέα λειτουργία Open Banking η οποία θα επιτρέψει στους πελάτες της να έχουν πρόσβαση σε όλους τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς μέσω της εφαρμογής της.

Ουσιαστικά, η νέα λειτουργία θα δώσει στους πελάτες της Revolut – προς το παρόν μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο- τη δυνατότητα να ενσωματώσουν όλους τους εξωτερικούς τους λογαριασμούς στο app της Fintech και να τους διαχειρίζονται από εκεί.

Η κίνηση αυτή, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, θα κάνει τα πάντα πιο εύκολα και πιο αποτελεσματικά. Για παράδειγμα, θα διευκολύνει τους πελάτες στο να “βλέπουν” τις δαπάνες τους σε όλους τους λογαριασμούς τους και να κάνουν τον “προϋπολογισμό” τους πιο εύκολα. Η υπηρεσία αυτή θα είναι αυτόματη και ασφαλής,υποστηρίζει η Revolut.

Τα 5 δις θα “αγγίξει” η αξία της Revolut εν όψει νέας χρηματοδότησης

H συνήθης πρακτική μέχρι σήμερα θέλει τα στοιχεία ενός πελάτη, όπως ο αριθμός της κάρτας του, το υπόλοιπο και οι συναλλαγές του, να εμφανίζονται ξεχωριστά για κάθε λογαριασμό. Έτσι, ο χρήστης αναγκάζεται να χρησιμοποιεί διαφορετικές εφαρμογές, μία για κάθε λογαριασμό/τράπεζα, προκειμένου να έχει μια συνολική εικόνα των οικονομικών του.

Προκειμένου να το αλλάξει αυτό, η Revolut συνεργάζεται με την TrueLayer, έναν κορυφαίο πάροχο APIs, η οποία, μεταξύ άλλων, θα διασφαλίσει ότι τα δεδομένα των πελατών είναι ασφαλή. Μέσω των APIs, οι τραπεζικοί πελάτες μπορούν εύκολα να μοιραστούν τα δεδομένα τους χωρίς να χρειάζεται να καταχωρούν τους κωδικούς των λογαριασμών τους.
Έτσι, η Revolut δεν θα έχει πρόσβαση στα στοιχεία σύνδεσης του χρήστη σε κανένα σημείο της διαδικασίας, υποστηρίζει το δελτίο τύπου.

Σημειώνεται ότι η νέα υπηρεσία έχει λάβει ήδη την απαραίτητη ρυθμιστική έγκριση για να λειτουργήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις