Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Starling σήκωσε 60 εκατ. και “μοιράζει” μετοχές στους υπαλλήλους της

Πρόσθετη χρηματοδότηση 60 εκατ. λιρών εξασφάλισε η βρετανική Starling Bank, από τους Merian Global Investors και JTC.

Ο γύρος αυτός ανεβάζει τη συνολική χρηματοδότηση της εταιρείας στα 323 εκατ. λίρες και ακολουθεί δύο γύρους 105 εκατ. λιρών που εξασφάλισε η εταιρεία από τη Merian. Τώρα, η βρετανική “νεοτράπεζα” θέλει να “μοιράσει” μετοχές στους 800 υπαλλήλους της, ενθαρρύνοντας το προσωπικό της, καθώς προσπαθεί να επιτύχει κερδοφορία μέχρι το 2021.

Η Anne Boden, founder και CEO της Starling Bank, δήλωσε σχετικά: “Καινοτομούμε συνεχώς και έχουμε μεγάλες φιλοδοξίες για να μετατρέψουμε τη Starling σε μια κορυφαία ψηφιακή τράπεζα παγκοσμίως. Δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε χωρίς την υποστήριξη των 800 υπαλλήλων μας, οι οποίοι εργάζονται τόσο σκληρά για να προσφέρουν καλύτερη τραπεζική εμπειρία στους πελάτες μας, δίνοντάς τους μεγαλύτερο έλεγχο στα οικονομικά τους”.

Στο χρηματιστήριο έως το 2022 η Starling!

Πέραν του κέρδους, η ψηφιακή τράπεζα, η οποία ιδρύθηκε το 2014, στοχεύει να μπει στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, μέσω IPO. Πρόσφατα, η Boden είχε δηλώσει πάνω σε αυτό: “Δεν τα έκανα όλα αυτά για να εξαγοραστώ από μία μεγάλη τράπεζα… νομίζω πως το μέλλον μας περιλαμβάνει μία δημόσια εγγραφή μέσα σε διάστημα δύο με τριών χρόνων...

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις