Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η N26 “αποχαιρετά” τη Βρετανία λόγω Brexit

Η γερμανική ψηφιακή τράπεζα N26, αποχωρεί από το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς λόγω Brexit, δεν μπορεί πλέον να λειτουργεί στη χώρα με την ευρωπαϊκή τραπεζική άδεια που διαθέτει.

Σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της, η N26 αναφέρει ότι θα κλείσει όλους τους λογαριασμούς πελατών στη χώρα έως τις 15 Απριλίου. Έως τότε, οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τους λογαριασμούς τους κανονικά.

Ο Thoomas Grosse, chief banking officer της N26, δήλωσε σχετικά: “Ενώ σεβόμαστε πλήρως την απόφαση που έχει ληφθεί, αυτό σημαίνει ότι η N26 σύντομα δεν θα είναι ικανή να εξυπηρετήσει τους πελάτες της στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα πρέπει να εγκαταλείψει την αγορά .”

N26: Πέντε εκατομμύρια πελάτες σε πέντε χρόνια λειτουργίας

Η N26, η οποία “μπήκε” στη χώρα το 2018, δεν έχει αναφέρει δημοσίως πόσους πελάτες έχει αυτή τη στιγμή στη χώρα, ωστόσο είναι γνωστό ότι είχε μια λίστα αναμονής 50 χιλιάδων ατόμων όταν “προσγειώθηκε” στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επίσης, η ψηφιακή τράπεζα ανακοίνωσε πρόσφατα ότι έσπασε το φράγμα των 5 εκατ. χρηστών παγκοσμίως.

Η ψηφιακή τράπεζα, θα μπορούσε, για να αποφύγει την έξοδό της από τη Βρετανία, να αιτηθεί σχετικής άδειας για τη μετά Brexit εποχή, όπως έκαναν και άλλες εταιρείες, μεταξύ των οποίων και η Volkswagen. Δεν το έκανε όμως και προτίμησε να “βγει” από την αγορά, κάτι που δείχνει πως ίσως η επιβίωσή της ήταν δύσκολη σε μια χώρα με δυνατούς Fintech αντιπάλους όπως η Starling και η Monzo.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις