Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο Travis Kalanick ήθελε να πουλήσει τις μισές μετοχές της Uber που είχε στη κατοχή του!

Είχαμε γράψει πρόσφατα για την μεγάλη επένδυση της Softbank στην Uber αποκτώντας περίπου το 15% των μετοχών της για 7 δισ. δολ. Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι οι αρχικοί επενδυτές ήταν μέσα σε αυτούς που πούλησαν ή ήθελαν να πουλήσουν. Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα σε αυτούς ήταν και ο founder της Uber Travis Kalanick!

Σύμφωνα με πληροφορίες του PitchBook, η Benchmark, αλλά και ο Travis Kalanick, είναι μεταξύ των αρχικών μετόχων που προσπάθησαν να απαλλαγούν από τις μετοχές της Uber!
Περίπου μια εβδομάδα αφού η SoftBank ολοκλήρωσε την προσφορά της για την συμμετοχή της στην Uber, υπήρξαν αναφορές ότι αρκετοί μέτοχοι δεν μπόρεσαν να πουλήσουν όσες μετοχές ήθελαν μια και πολλοί επενδυτές προσέφεραν τις συμμετοχές τους μέσω δευτερογενούς αγοράς.
Η SoftBank και άλλοι επενδυτές απέκτησαν τελικά το 17,5% της Uber με εκτιμώμενη αξία τα 48 δισ. δολάρια έναντι των 69 δισ. δολαρίων της προηγούμενης αποτίμησης.

Η Benchmark προσπάθησε να πουλήσει περίπου το 25% των μετοχών της αλλά τελικά πούλησε περίπου το 14,5%, αξίας περίπου 900 εκατομμυρίων δολαρίων.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο πρώην CEO της Uber, Travis Kalanick, ήθελε πουλήσει το 50% των μετοχών που είχε στη κατοχή του αλλά τελικά κατάφερε να πουλήσει το 29% για 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο Kalanick είχε δηλώσει ότι δεν επρόκειτο να πουλήσει πότε τις μετοχές της εταιρείας του…

Menlo Ventures και First Round Capital επίσης πούλησαν σημαντικά μερίδια του χαρτοφυλακίου τους στην Softbank.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις