Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο Χρ. Δήμας για το ThessINTEC: “Στόχος είναι να συγκεντρώσουμε περισσότερα κεφάλαια, ειδικά από τον ιδιωτικό τομέα”

Tην τοποθεσία που σχεδιάζεται να δημιουργηθεί το νέο τεχνολογικό πάρκο 4ης γενιάς, ThessINTEC στον Δήμο Θερμαϊκού στη Θεσσαλονίκη επισκέφτηκε χθες ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας, ενώ ταυτόχρονα είχε και σειρά συναντήσεων προκειμένου να ενημερωθεί για την πρόοδο των εργασιών.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Δήμας: «Το έργο προβλέπει την αξιοποίηση μιας ανεκμετάλλευτης έκτασης 760 στρεμμάτων, ώστε να μπορέσουμε να προσελκύσουμε μεγάλες επιχειρήσεις να δημιουργήσουν κέντρα έρευνας και ανάπτυξης στην περιοχή, τεχνοβλαστούς από ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια αλλά και νεοφυείς επιχειρήσεις. Την ενίσχυση ενός τμήματος του έργου την έχουμε εντάξει και στο Ταμείο Ανάκαμψης».

Λίγο νωρίτερα, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων φιλοξενήθηκε στα γραφεία της Εταιρείας Ανάπτυξης Επιχειρηματικού Πάρκου της Θεσσαλονίκης, όπου η αρμόδια επιτροπή τον ενημέρωσε για την πρόοδο των εργασιών και την πορεία της εξέλιξης του πάρκου.

Στα πλαίσια της επίσκεψής του, ο κ. Δήμας συναντήθηκε και συζήτησε για το ThessINTEC και για άλλα επιμέρους θέματα με τον Υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης Σταύρο Καλαφάτη, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και την επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη, κα Μαρία Αντωνίου.

Μετά το τέλος των συναντήσεων ο κ. Δήμας δήλωσε: «Τον τελευταίο 1,5 χρόνο έχουμε περάσει όλες τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που χρειάζονταν, από τη μεταβίβαση της έκτασης στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, το συμφωνητικό που έκανε η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας με την Thess Intecκαι την ίδρυση της εταιρείας Thess Intec ως μια μη κερδοσκoπική κοινωφελή επιχείρηση στην οποία συμμετέχουν φορείς της πόλης και της Περιφέρειας. Προχωράμε τώρα σε όλες τις απαραίτητες περιβαλλοντικές μελέτες.

Ο στόχος είναι να μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε ακόμη περισσότερα κεφάλαια, ειδικότερα από τον ιδιωτικό τομέα, τα οποία θα διαχειρίζεται η Thess Intec AE για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε την υλοποίηση του έργου. Πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές επενδύσεις στη Βόρεια Ελλάδα και επιδιώκουμε η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία να γίνουν ένας κόμβος έρευνας και καινοτομίας όχι μόνο για τα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Είμαι βέβαιος πως όλοι οι φορείς της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής, οι πολίτες και οι επιχειρήσεις θα αγκαλιάσουν αυτήν την προσπάθεια και θα την στηρίξουν».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις