Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο πιο πρόσφατος ευρωπαϊκός μονόκερος είναι Fintech και είναι από τη Δανία

Η εταιρεία Pleo από τη Δανία, η οποία έχει δημιουργήσει ένα εταιρικό λογισμικό διαχείρισης δαπανών και «έξυπνες» κάρτες πληρωμών, έγινε μονόκερος μετά από μια χρηματοδότηση 150 εκατ. δολαρίων.

Η επένδυση, με επικεφαλής την Bain Capital Ventures και την Thrive Capital, καθιστά την Pleo την τελευταία ιδιωτική εταιρεία τεχνολογίας στην Ευρώπη που ξεπέρασε την αποτίμηση του 1 δισ. δολαρίων.

Η εταιρεία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα νέα κεφάλαια για να ενισχύσει την παρουσία της σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και να αυξήσει τις δαπάνες της σε μάρκετινγκ και δημόσιες σχέσεις. Οι κύριες αγορές της Pleo είναι σήμερα η Δανία, η Σουηδία, η Γερμανία, η Ισπανία, η Βρετανία και η Ιρλανδία.

Η εταιρεία λαμβάνει περίπου το 70% των εσόδων της από προμήθειες συναλλαγής που προέρχονται από τον τραπεζικό λογαριασμό ενός εμπόρου κάθε φορά που ένας πελάτης χρησιμοποιεί την κάρτα του. Το άλλο κύριο κομμάτι των πωλήσεων της εταιρείας προέρχεται από συνδρομές.

Η πελατειακή βάση της εταιρείας διπλασιάστηκε κατά τη διάρκεια του 2020 σε 17.000, καθώς η πανδημία λειτούργησε θετικά προς τις δραστηριότητές της. Η επιχείρηση δεν είναι ακόμη κερδοφόρα ωστόσο αναπτύσσεται γρήγορα και βρίσκεται σε καλό δρόμο για να φτάσει τα 100 εκατομμύρια δολάρια σε ετήσια έσοδα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις