Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ρεκόρ με 6,5 δισ. χρήστες θα σπάσουν Facebook, YouTube και Instagram μέχρι το 2023

Το 2020 παρατηρήθηκε μια ραγδαία αύξηση των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η οποία αποδόθηκε στην πανδημία και στο γεγονός ότι εκατομμύρια άνθρωποι αναγκάστηκαν να παραμείνουν σπίτι για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Η αύξηση όμως συνεχίζεται και το 2021, παρόλο που σταδιακά η κανονικότητα επιστρέφει, και η τάση αυτή δεν φαίνεται να ανακόπτεται τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει το StockApps.com, οι χρήστες του Facebook, του Instagram και του YouTube συνολικά, αναμένεται να φτάσουν τα 5,7 δισεκατομμύρια φέτος, ενώ μέχρι το 2023 υπολογίζεται ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο, αγγίζοντας τα 6,5 δισεκατομμύρια.

Ειδικά το Facebook, που είναι το κορυφαίο μέσο κοινωνικής δικτύωσης στον πλανήτη αυτή τη στιγμή, έχει δει και πρόκειται να δει και μελλοντικά τεράστια άνοδο στους χρήστες του. Το 2019, η δημοφιλής πλατφόρμα είχε περισσότερους από 2,1 δισεκατομμύρια εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, ενώ με την πανδημία ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σε σχεδόν 2,3 δισεκατομμύρια. Το 2021, οι χρήστες αναμένεται να φτάσουν τα 2,4 δισεκατομμύρια, με την κορύφωση να αναμένεται το 2023, στα 2,63 δισ. χρήστες.

Τα νούμερα αυτά φαντάζουν εντυπωσιακά, ωστόσο στην πραγματικότητα το Facebook έχει την πιο “αργή” ανάπτυξη σε σχέση με τα άλλα δύο μέσα! Όσον αφορά το YouTube, αξίζει να αναφέρουμε ότι πέρυσι, περίπου 2,1 δισεκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως χρησιμοποιούσαν την πλατφόρμα, με την Ινδία να έχει το μεγαλύτερο ποσοστό χρηστών. Ωστόσο φέτος, οι χρήστες αναμένεται να ανέβουν στα 2,24 δισεκατομμύρια και μέχρι το 2023 ο αριθμός αυτός προβλέπεται ότι θα φτάσει τα 2,56 δις, σημειώνοντας αύξηση 15% σε δύο χρόνια.

Αντίστοιχα το Instagram αναμένεται να ξεπεράσει φέτος για πρώτη φορά το ορόσημο του  δισεκατομμυρίου χρηστών, φτάνοντας μέχρι το 2023 τα 1,3 δισεκατομμύρια χρήστες σε όλον τον κόσμο. Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα είχε πέρυσι 926 εκατ. χρήστες, ενώ βρέθηκε ανάμεσα στις 5 εφαρμογές με τις περισσότερες λήψεις παγκοσμίως τόσο App Store όσο και στο Google Play.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις