Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Προ των πυλών η δημιουργία 12 Κέντρων Ικανοτήτων για την υποστήριξη της καινοτομίας και μεταφορά τεχνολογίας

Σε 12 ανέρχονται τα Κέντρα Ικανοτήτων (Competence Centers) που αξιολογήθηκαν θετικά προς σύσταση από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων από τις 17 αιτήσεις που υποβλήθηκαν.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για 12 νέες δομές που προέρχονται από την σύμπραξη δημόσιου-ιδιωτικού τομέα σε 5 από τους 8 τομείς της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης. Συγκεκριμένα, στους τομείς Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών (4), Υλικά – Κατασκευές (3), Υγεία & Φάρμακα (2), Αγροδιατροφή (2), Ενέργεια (1).

Τα Κέντρα Ικανοτήτων, διαθέτοντας την απαραίτητη υποδομή και τεχνογνωσία, έχουν ως βασικό σκοπό την υποστήριξη της καινοτομίας σε βασικούς τομείς της Ελληνικής οικονομίας, μέσω της παροχής εξειδικευμένων/καινοτόμων υπηρεσιών/προϊόντων και της μεταφοράς τεχνολογίας σε επιχειρήσεις, ιδίως στις μικρομεσαίες.

Στη σύσταση και λειτουργία των νέων οντοτήτων συμμετέχουν, ως εταίροι/μέτοχοι, 194 φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, εκ των οποίων 25 ερευνητικοί οργανισμοί (Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα/Ινστιτούτα) και 169 επιχειρήσεις κάθε μεγέθους του εσωτερικού και του εξωτερικού.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις