Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Owiwi και Magos στο Mass Challenge US 2021

Ο γνωστός accelerator Mass Challenge ανακοίνωσε τις 229 Startups απ’  όλο τον κόσμο που θα συμμετάσχουν στα προγράμματα που τρέχει σε τέσσερις πόλεις των Η.Π.Α., με τις αιτήσεις να αγγίζουν τις 3.000!

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε καινοτόμες Startups απ’ όλο τον κόσμο, αρχικού σταδίου, σε διάφορα αντικείμενα με στόχο να βελτιώσουν τον τρόπο που ζούμε, εργαζόμαστε αλλά και διασκεδάζουμε.

Περίπου 20% των Startups προέρχονται εκτός Η.Π.Α. και δυο εξ’ αυτών από την Ελλάδα. Η ποιότητα του συγκεκριμένου προγράμματος αντικατοπτρίζεται και από το γεγονός ότι έχει δημιουργήσει 332 πατέντες μέχρι σήμερα!
Σε ότι αφορά τους τομείς των Startups, 40% είναι High και DeepTech, 33% από Health και Life Sciences, 17% αφορούν το RetailTech ενώ 7% έχουν σημαντικό κοινωνικό αντίκτυπο.

Η Owiwi έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα  ψυχομετρικών τεστ για αξιολόγηση αιτούντων για θέσεις εργασίας μέσω ενός παιχνιδιού έτσι ώστε η εταιρεία να κάνει την καλύτερη επιλογή υποψηφίου που ταιριάζει καλύτερα στην κουλτούρα και τις ανάγκες της.

Η Αθηνά Πωλίνα Ντόβα, co-founder της Owiwi δήλωσε σχετικά:
Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που γίναμε δεκτοί σε ένα από τα καλύτερα Acceleration Programs στον κοσμο. Είναι ένα πολύ απαιτητικό πρόγραμμα και φέτος ο πήχης φαίνεται να ανέβηκε ακόμα ψηλότερα βλέποντας από τις εταιρίες που είναι στο Cohort μας. Ήταν ένας στόχος που κυνηγήσαμε αρκετά και χρονικά εναρμονίζεται πλήρως με το expansion plan μας. Θα έχουμε τη χαρά και τη τιμή να δουλέψουμε με την KPMG US για τον σκοπό αυτό στα πλαίσια του προγράμματος, καθώς είναι Enterprise Partners και μας επέλεξαν οι ίδιοι για να δουλέψουμε μαζί τους επόμενους μήνες“.

Η ομάδα της Magos έχει αναπτύξει ένα ειδικό γάντι το οποίο προσφέρει σαφώς μεγαλύτερη ευελιξία για χρήση σε εικονικά – ψηφιακά περιβάλλοντα από τα μέχρι τώρα συστήματα Virtual Reality σε μια πληθώρα εφαρμογών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις