Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η VentureFriends ηγείται επένδυσης στην αμερικανική Agro.Club

Νέα επένδυση στην αμερικανική Agtech Agro.Club, «υπογράφει» η VentureFriends μαζί με την Rabo Frontier Ventures, ένα VC που εστιάζει στον τομέα της γεωργίας. Η Agro.Club έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα που συνδέει προμηθευτές και αγρότες χρησιμοποιώντας εμπορικές και fintech τεχνολογίες.

H πλατφόρμα, που ιδρύθηκε από τον Egor Kirin, ουσιαστικά δίνει τη δυνατότητα σε προμηθευτές του τομέα, για παράδειγμα εταιρείες ζωοτροφών, λιπασμάτων, εντομοκτόνων κ.ο.κ. να διαχειριστούν τις πωλήσεις τους αλλά και τις καμπάνιες που «τρέχουν» με διανομείς και αγρότες από την αρχή έως το τέλος. Επίσης, μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια σειρά fintech υπηρεσιών που περιλαμβάνει factoring, προπληρωμές τιμολογίων και πιστώσεις.

Σήμερα, την πλατφόρμα και τις υπηρεσίες της Agro.Club, χρησιμοποιούν διεθνείς αγροτικές εταιρείες καθώς και 19.000 αγρότες στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Ειδικά το 2020, υπήρξε μια πολύ καλή χρονιά για την εταιρεία. Από τις αρχές του έτους, που σήκωσε τον πρώτο γύρο seed χρηματοδότησής της, η Agro.Club, μπήκε στην αγορά της Βόρειας Αμερικής και μεγάλωσε την ομάδα της φτάνοντας τα 70 άτομα. Την ίδια ώρα δεκαπλασίασε τον όγκο συναλλαγών στην πλατφόρμα της, αγγίζοντας τα 40 εκατ. δολάρια.

Με τη νέα χρηματοδότηση, η εταιρεία σχεδιάζει να επεκταθεί στη Δυτική Ευρώπη αλλά και αλλού, ενώ το βλέμμα της αρχικά είναι στραμμένο στην Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Πέραν αυτού, στόχος της είναι να συνεχίσει να μεγαλώνει την ομάδα της και να εισάγει νέες λειτουργίες στην πλατφόρμα της, ενισχύοντας το προϊόν της.

Με αφορμή τη νέα αυτή χρηματοδότηση, ο Απόστολος Αποστολάκης, Partner της Venture Friends, δήλωσε: «Ο γεωργικός τομέας χρειάζεται επειγόντως την τεχνολογία για να βελτιώσει, μεταξύ άλλων, την επικοινωνία, την προβολή και τη χρηματοδότηση όλων των εμπλεκόμενων. Έχουμε εντυπωσιαστεί από το πάθος του Egor και της ομάδας του να κατασκευάσει ένα προϊόν που να αντιμετωπίζει αυτά τα «προβληματικά σημεία» . Έχουμε ισχυρή πίστη το όραμα και τις δυνατότητές τους και είμαστε ευτυχείς που θα συμμετάσχουμε στο ταξίδι τους και θα τους υποστηρίξουμε στην πορεία τους».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις