Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Optima bank: Νέο app με δυνατότητες παραμετροποίησης και “fintech” λειτουργίες

Η Optima bank ενισχύει τις ηλεκτρονικές της υπηρεσίες με τη νέα πλατφόρμα mobile banking. Σε συνέχεια του σύγχρονου ebanking της, η τράπεζα ανέπτυξε σε σύντομο χρονικό διάστημα μια πλατφόρμα ηλεκτρονικής τραπεζικής, που παρέχει νέες δυνατότητες και ακόμη περισσότερες επιλογές.

Η πλατφόρμα, επιτρέπει στον χρήστη να διαμορφώσει την αρχική σελίδα, σύμφωνα με τις δικές του προτιμήσεις και ανάγκες. Με λίγα μόνο clicks, ο χρήστης μπορεί να βρει την πληροφορία που χρειάζεται, και να πραγματοποιήσει τη συναλλαγή που επιθυμεί. Παράλληλα, η ηλεκτρονική πλατφόρμα επιτρέπει στους ιδιώτες πελάτες της τράπεζας να έχουν άμεσα εικόνα των υπολοίπων των λογαριασμών & καρτών που διαθέτουν σε άλλες ελληνικές τράπεζες.

Οι χρήστες έχουν επιπλέον τη δυνατότητα να παρακολουθούν τα μηνιαία τους έξοδα ανά κατηγορία καθώς επίσης και τον υπολογισμό των απαιτούμενων δαπανών για το ‘’χτίσιμο’’ του αφορολόγητού τους. Με αυτόν τον τρόπο ο χρήστης της πλατφόρμας παίρνει τον έλεγχο των οικονομικών του, στα χέρια του, σημειώνει η τράπεζα σε ανακοίνωσή της, συμπληρώνοντας ότι:

“Η πλατφόρμα ebanking και mobile banking έρχεται να συμπληρώσει τη phygital εμπειρία που διαμορφώνει δυναμικά η Optima bank, από την πρώτη μέρα της λειτουργίας της. Από τα αυτοματοποιημένα ταμεία συναλλαγών (TCR), τις ψηφιακές οθόνες που αντικατέστησαν τις αφίσες και τα tablet και έκαναν την υπογραφή εντύπων…παρελθόν, μέχρι και την e-συνάντηση, την καινοτόμο υπηρεσία που επιτρέπει την προσωποποιημένη εξυπηρέτηση του πελάτη, από όπου και βρίσκεται, η Optima bank επενδύει διαρκώς σε ψηφιακές υποδομές και fintech τεχνολογίες, δίνοντας το στίγμα της τράπεζας του μέλλοντος”.

Ο κ. Δημήτρης Κυπαρίσσης, Διευθύνων Σύμβουλος της Optima bank, δήλωσε σχετικά: “Οι επενδύσεις μας στις τεχνολογίες αιχμής και στις fintech υπηρεσίες υπηρετούν τον στρατηγικό μας στόχο που δεν είναι άλλος από το να δημιουργήσουμε την βέλτιστη τραπεζική εμπειρία για κάθε μας πελάτη. Για να το πετύχουμε επενδύουμε ταυτόχρονα σε δύο κόσμους, τον φυσικό και τον ψηφιακό. Δημιουργούμε ένα phygital τραπεζικό περιβάλλον που διατηρεί σταθερά στο κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Ένα περιβάλλον, στο οποίο η τεχνολογία έρχεται να συμπληρώσει και όχι να υποκαταστήσει το χαμόγελο και την εμπειρία των ανθρώπων της Optima bank. Αυτός είναι ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε την εξέλιξη”.

Η υλοποίηση, έγινε σε συνεργασία με την Profile, διεθνή εταιρεία ανάπτυξης χρηματοοικονομικού λογισμικού η οποία ηγήθηκε, συντόνισε και υλοποίησε όλο το έργο, αξιοποιώντας την πλατφόρμα digital banking της NetInfo.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις