Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία του προχωρά το Zoom

Το Zoom ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι εξαγοράζει τη Five9, εταιρεία παροχής λογισμικού που λειτουργεί ως κέντρο επικοινωνίας στο cloud, για 14,7 δισ. δολάρια. 

Πρόκειται για την πρώτη εξαγορά δισεκατομμυρίων για τη διάσημη πλατφόρμα, και έρχεται καθώς η ίδια ετοιμάζεται για την επιστροφή στην “κανονικότητα” και την επιστροφή των περισσότερων εργαζομένων στο γραφείο. Η συγκεκριμένη συμφωνία είναι επίσης η δεύτερη μεγαλύτερη στις ΗΠΑ φέτος, πίσω από μια προγραμματισμένη εξαγορά της Microsoft που θα αγγίξει τα 16 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το CNBC.

«Αναζητούμε συνεχώς τρόπους για να βελτιώσουμε την πλατφόρμα μας και η προσθήκη της Five9 … θα προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη ευτυχία και αξία στους πελάτες μας», δήλωσε ο CEO του Zoom, Eric Yuan σε δελτίο τύπου. Αξίζει να αναφερθεί ότι το Zoom ήταν ένα από τα μεγαλύτερα success stories τη πανδημίας, με εκατομμύρια νέους χρήστες καθημερινά λόγω της παγκόσμιας εφαρμογής της τηλεργασίας.

Αφού αύξησε τα έξοδά του κατά 326% το 2020 ωστόσο, η πλατφόρμα αρχίζει σταδιακά να χάνει λίγη από την ταχύτητα με την οποία αναπτυσσόταν, καθώς όλο και περισσότερες εταιρείες ανοίγουν ξανά και όλο και περισσότερα meetings γίνονται πλέον από κοντά. Για να ισοσταθμίσει τις απώλειες αυτές, η εταιρεία λανσάρει νέα προϊόντα, ωστόσο αναλυτές εκτιμούν ότι ίσως αυτά δεν είναι αρκετά ειδικά με τον ανταγωνισμό απέναντί της να αποτελείται από εταιρείες όπως η Microsoft που ενισχύει συνεχώς το Teams.

Σημειώνεται ότι η Five9 ιδρύθηκε το 2001 και έχει σηκώσει μέχρι σήμερα 114, 1 εκατ. δολάρια.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις