Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Tencent δίνει σχεδόν 1 δις για να εξαγοράσει την βρετανική Sumo Group

Μετά την εξαγορά του 8,75% της βρετανικής εταιρείας video games Sumo Group, το 2019, η Tencent ετοιμάζεται τώρα να προχωρήσει στην πλήρη εξαγορά της εταιρείας για 919 εκατ. λίρες, εφόσον συμφωνήσουν οι μέτοχοί της.

Η Sumo, η οποία ιδρύθηκε το 2003, έχει αναπτύξει παιχνίδια για εταιρείες όπως οι Apple, Sega, Microsoft, Xbox και Sony. Η εταιρεία έχει 14 στούντιο ανάπτυξης παιχνιδιών σε πέντε χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Πολωνίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Tencent από την πλευρά της είναι η κορυφαία εταιρεία στο είδος, με τη μόνη που την ξεπερνά σε έσοδα να είναι η Sony. Το χαρτοφυλάκιό της, περιλαμβάνει την Supercell, δημιουργό του Clash of Clans, και τη Riot Games, δημιουργό του League of Legends. Ο όμιλος έχει επίσης μειοψηφικά μερίδια στην Activision Blizzard, Epic Games, Voodoo, Frontier Developments και Ubisoft.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Sumo πιστεύει ότι η επιχείρηση θα επωφεληθεί από το ευρύ οικοσύστημα βιντεοπαιχνιδιών της Tencent, την αποδεδειγμένη τεχνογνωσία της και τους στρατηγικούς πόρους της ,σύμφωνα με τον Ian Livingstone, πρόεδρο της Sumo.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις