Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Σοφία Βάγια: Ποια είναι η “πρώτη των πρώτων” στις φετινές πανελλαδικές;

Η μαθήτρια των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, Σοφία Βάγια, πέτυχε την πρώτη επίδοση φέτος και μία από τις καλύτερες βαθμολογίες όλων των εποχών στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Έτσι λοιπόν, με τα 19.866 μόρια που συγκέντρωσε, θα πραγματοποιήσει και με το παραπάνω το όνειρό της, να σπουδάσει νομική. Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η Σοφία έχει λάβει ήδη πρόσκληση από την ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου να παραστεί στο Προεδρικό Μέγαρο για τη δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τα εκπαιδευτήρια Δούκα, η Σοφία σε όλη την πολύχρονη σχολική της ζωή είχε πάντα μία σταθερή ανοδική πορεία. Κάθε χρόνο μάλιστα, λάμβανε υποτροφία από το σχολείο τόσο για τις ακαδημαϊκές της επιδόσεις όσο και για τις ποικίλες συμμετοχές της σε εξωδιδακτικές δραστηριότητες που εμπλούτισαν την προσωπικότητά της με χρήσιμες δεξιότητες για ολόκληρη τη ζωή της. Μεταξύ άλλων, συμμετείχε στην ομάδα μπάσκετ κορασίδων του Α.Ο. Πεύκης, ενώ έχει ασχοληθεί με τη μαγειρική και τις χειροτεχνίες (κατασκευή μικρών μπιζού / καρτών με διάφορα υλικά).

Αυτό που την ξεχωρίζει είναι η ξεκάθαρη στοχοθεσία αλλά και η ωριμότητα με την οποία αντιμετωπίζει τα εμπόδια, όπως αυτά που προέκυψαν τα δύο τελευταία πρωτόγνωρα χρόνια της πανδημίας. Αποδεικνύει, σύμφωνα με το σχολείο της, ότι οι δεξιότητες και οι αξίες συμπληρώνουν τις γνώσεις και οδηγούν στην επίτευξη των στόχων.  Σημειώνεται ότι σε όλη την πορεία της, η Σοφία είχε στο πλευρό της τους γονείς της, Ευάγγελο Βάγια, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό & Μηχανικό Διδάκτωρ-Μηχανικός του ΕΜΠ και στέλεχος της Eurobank, και Αλεξάνδρα Χατζημιχαήλογλου, Δικηγόρο Αθηνών, LL.M Univ. of Southampton, εργαζόμενη στο χώρο της Ναυτιλίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις