Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Voodoo: Η GBL αποκτά μειοψηφικό μερίδιο στον μονόκερο των mobile games με 266 εκατ. ευρώ

Η επένδυση αυτή σηματοδοτεί την επέκταση της εταιρείας στη δημιουργία exclusive ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

Η Groupe Bruxelles Lambert (GBL) απέκτησε μειοψηφικό μερίδιο στη Voodoo, μια γαλλική εταιρεία ανάπτυξης παιχνιδιών για κινητά τηλέφωνα. Η αποτίμηση της ανέρχεται στα 1,7 δισ. ευρώ, και η επένδυση ύψους 266 εκατ. ευρώ της GBL θα αντιπροσωπεύει ποσοστό 16% στην εταιρεία.

Η GBL προστίθεται έτσι στην ομάδα των υφιστάμενων μετόχων, μαζί με την Goldman Sachs, η οποία “έριξε” 200 εκατ. δολάρια στην εταιρεία το 2018 και την Tencent που επένδυσε πριν από λίγο καιρό ένα άγνωστο ποσό, και πιστώνεται ως σημαντικός μειοψηφικός μέτοχος.

Σημειώνεται ότι οι τίτλοι της Voodoo, η οποία ιδρύθηκε το 2013 από τους Alexandre Yazdi και Laurent Ritter, καταγράφουν πάνω από 5 δισ. λήψεις, μετρώντας περίπου 300 εκατ. μηνιαίους χρήστες.

Η Voodoo δραστηριοποιείται κυρίως στον τομέα του hypercasual gaming, δηλαδή αναπτύσσει παιχνίδια που μαθαίνονται εύκολα και δε διαρκούν περισσότερο από λίγα λεπτά. Ωστόσο, με την επένδυση αυτή ίσως στοχεύει να επεκταθεί σε ένα ευρύτερο κομμάτι της αγοράς.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Voodoo Alexandre Yazdi σχολίασε σχετικά ότι αυτή η επένδυση θα τροφοδοτήσει την επέκταση των προϊόντων τους στα παιχνίδια και τις εφαρμογές ψυχαγωγίας, εδραιώνοντας την τεχνολογική τους υποδομή, για την επίτευξη της ανάπτυξης. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το τρίτο τρίμηνο του 2021.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις