Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Google σχεδιάζει νέες εγκαταστάσεις στη Silicon Valley

Έναν πλήρως αναβαθμισμένο χώρο εργασίας, όσον αφορά στο hardware και τον τεχνολογικό εξοπλισμό, φιλικό προς το περιβάλλον και τους εργαζόμενους.

Η Google σχεδιάζει ακόμη ένα campus στη Silicon Valley που θα βρίσκεται δίπλα σε ένα νέο κέντρο, εν μέρει αφιερωμένο στο hardware. Από το 2018, η Google δαπάνησε πάνω από 389 εκατ. δολάρια για ;ένα οικόπεδο στο βόρειο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας, καταθέτοντας έκτοτε λεπτομερείς προκαταρκτικές προτάσεις που αφορούν στα σχέδια της για τον χώρο. Τα σχέδια των εγκαταστάσεων Έρευνας και Ανάπτυξης – “R&D” δείχνουν ένα κέντρο hardware λειτουργιών και ένα νέο τεχνολογικό περιβάλλον προσβάσιμο στο κοινό.

Λαμβάνοντας την ονομασία “Midpoint“, η μελλοντική τεχνολογική “πολιτεία” θα περιλαμβάνει πέντε κτίρια γραφείων που θα συνδέονται μέσω μιας πεζογέφυρας πάνω από έναν δρόμο. Θα γειτνιάζει με τρία βιομηχανικά κτίρια που θα εντάξουν ορισμένες λειτουργίες για το τμήμα hardware της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων της Nest.

Τι θα περιλαμβάνει το κέντρο hardware

Το κέντρο θα ενσωματώνει εκατοντάδες χώρους σε τρεις δομές, συμπεριλαμβανομένων αιθουσών συνεδριάσεων, χώρων αναμονής, μικρο-κουζινών, πλατφορμών εξοπλισμού, ιμάντων μεταφοράς και μιας αποθήκης αποστολής. Τα κτίρια αυτά θα στεγάσουν επίσης γενικές προμήθειες και θα αποθηκεύουν αντικείμενα όπως έπιπλα για τις τοπικές εγκαταστάσεις της εταιρείας, σύμφωνα με εκπρόσωπο της.

Ο νέος αυτός χώρος διαμορφώνεται καθώς η Google ενισχύει τις προσπάθειες για δημιουργία hardware στο εσωτερικό της, αναφορικά με συσκευές και υπηρεσίες όπως τα έξυπνα ηχεία Google Home, των Pixel smartphone και των φορητών υπολογιστών PixelBook. Η μονάδα hardware έχει αποφέρει ελάχιστα έσοδα στην εταιρεία σε σύγκριση με άλλες βασικές διαδικτυακές υπηρεσίες της, όπως η Αναζήτηση, το YouTube και το Google Cloud, με στόχο το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς φέτος.

Η Google ανακοίνωσε μάλιστα αυτήν την εβδομάδα ότι θα εγκαταλείψει τα τσιπ της Qualcomm και θα δημιουργήσει δικά της, μαζί με εκείνων που χρησιμοποιούνται για το κινητό Pixel. Αξιοποιεί, παράλληλα, τα τσιπ της παραγωγής της για τα κέντρα δεδομένων της σε όλη την επικράτεια. Τον Ιανουάριο, ολοκλήρωσε κιόλας την εξαγορά της εταιρείας υλικού παρακολούθησης φυσικής κατάστασης Fitbit.

Το 20% ενός κτιρίου υπό ανακαίνιση προορίζεται για χώρους γραφείων και το 80% για χώρους παραγωγής, αποθήκευσης, διανομής και άλλους σκοπούς, με βάση τα σχέδια. Η εταιρεία σχεδιάζει την όλη περιοχή τουλάχιστον από το 2018 και όλα δείχνουν ότι ο χώρος μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 169 άτομα, αν και εκπρόσωπος της Google αρνήθηκε να διευκρινίσει πόσους υπαλλήλους αναμένεται να στεγάσει.

Τα σχέδια της εταιρείας δείχνουν ότι ο συνολικός χώρος διαθέτει 794 θέσεις στάθμευσης, για περισσότερα από 20 μεγάλα ή ημιφορτηγά, καθώς και αρκετούς σταθμούς φόρτισης EV και μια επιτόπια δεξαμενή προπανίου. Η Google αρνήθηκε, ωστόσο, να σχολιάσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Πως θα είναι το νέο “Midpoint” tech campus

Δίπλα στο βιομηχανικό κέντρο βρίσκεται μια πιο παραδοσιακή τεχνολογική δομή που θα φιλοξενήσει έως και 3.500 εργαζόμενους, χάρη σε κατασκευαστικές αναβαθμίσεις στα υπάρχοντα γραφεία. Η εταιρεία δεν έδωσε όμως χρονοδιάγραμμα για το πότε πρόκειται να ολοκληρωθεί το Midpoint.

Η νέα πανεπιστημιούπολη συνδέεται επιπλέον με τη στροφή της εταιρείας σε γειτονικές ομάδες εργασίας που δεν ανήκουν στον τομέα της τεχνολογίας, ενώ η εταιρεία αναβαθμίζει τα υπάρχοντα κτίρια καθώς σχεδιάζει να υποδεχτεί περισσότερους υπαλλήλους που θα εργάζονται ξανά στα γραφεία κατά τη μετα-πανδημική εποχή.

Προκειμένου να αναπτυχθούν “υπαίθριες περιοχές συγκέντρωσης και συνάντησης για την εξυπηρέτηση των εργαζομένων στο χώρο”, προτάθηκε η μετατροπή των τσιμεντένιων σημείων στάθμευσης σε πράσινους, διαμορφωμένους χώρους που χρησιμοποιούν ανακυκλωμένο νερό, καθώς και τη φύτευση δέντρων που θα λειτουργούν ως φυσικά συστήματα ψύξης και σκίασης, δημιουργώντας ένα eco-friendly εργασιακό περιβάλλον. Τα νέα χαρακτηριστικά στοχεύουν στην “ενίσχυση του οικοσυστήματος της άγριας ζωής και των ευκαιριών επικονίασης”.

Το προκαταρκτικό αίτημα συστήνει επιπρόσθετα έναν νέο “κόμβο συγκοινωνίας” με λεωφορεία, θέσεις parking ποδηλάτων και κάρτες μεταφοράς για τους απασχολούμενους, με σκοπό να μειωθούν οι μετακινήσεις με ένα μόνο επιβατικό όχημα. Το κύκλωμα θα ενέχει ντους, ντουλάπια και αποδυτήρια για όσους μετακινούνται. Θα διαθέτει, τέλος, γραμμή μετακίνησης που θα μεταφέρει με λεωφορείο εργαζόμενους από όλη την Περιοχή του Κόλπου του Σαν Φρανσίσκο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις