Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

“Μηνιαίο περιοδικό με Startups; Μα πώς θα το γεμίζετε με ύλη;”

Την παραπάνω ερώτηση την ακούγαμε επανειλημμένα όταν ανακοινώσαμε την έκδοση του Startupper Mag. Δύο έτη και είκοσι τεύχη μετά, δεν υπήρξε μήνας που να μην «αγωνιστήκαμε» μέχρι τελευταία στιγμή για να «χωρέσουν» όλα. Σε κάθε εκδοτική προσπάθεια βέβαια αυτό που μετράει είναι η ανταπόκριση του οικοσυστήματος και φυσικά ο λόγος των αναγνωστών. Κάπου εδώ θα πρέπει να πούμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για την υποστήριξή τους, τα καλά λόγια αλλά κυρίως για τους «ατέλειωτους» διαλόγους που είχαμε με τους αναγνώστες μας όλους αυτούς του μήνες

Σε κάθε περίπτωση, το Startupper mag είναι η φυσική εξέλιξη του Startupper.gr, του μεγαλύτερου και εγκυρότερου μέσου ενημέρωσης για το οικοσύστημα των Startups, την τεχνολογία και την καινοτομία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Μια εξέλιξη η οποία «άνοιξε» τον κόσμο των Startups, της καινοτομίας και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας σε ένα ευρύτερο κοινό, μια και το περιοδικό μας, από τον πρώτο μήνα, κυκλοφορεί μαζί με εφημερίδες ευρείας κυκλοφορίας.

Με τη σειρά του το Startupper.gr είναι ένα Spinoff του Emea.gr (του πρώτου καθαρά επιχειρηματικού portal της Ελλάδας) και από το 2014 καλύπτει αδιαλείπτως την ελληνική σκηνή των Startups και της τεχνολογίας.

Όπως εξελισσόμαστε εμείς, έτσι εξελίσσεται και η «αγορά» των Startups στη χώρα μας, η οποία ωριμάζει, ειδικεύεται και προσελκύει το παγκόσμιο ενδιαφέρον, ενώ παράλληλα γίνονται και οι απαραίτητες κινήσεις «υποδομής» από το κράτος για να αναπτυχθεί ένα οικοσύστημα.

Στο ειδικό θέμα για τα δύο χρόνια του STARTUPPER MAG αποτυπώνουμε ένα μεγάλο μέρος της ύλης μας, αλλά αυτό που μας δίνει χαρά και δύναμη για να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά είναι η ανταπόκριση που έχουμε ακόμα και σήμερα, τόσο από νέους υποψήφιους Startuppers, όσο και από δεκάδες «παραδοσιακές» εταιρείες, που αλλάζουν και μετασχηματίζονται σε πολλούς τομείς και επιζητούν την καινοτομία και την τεχνολογία
των Startups για να προχωρήσουν πιο γρήγορα και πιο δυναμικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό τους.

Αυτός ο στόχος, το «πάντρεμα» δηλαδή της καινοτόμου και τεχνολογικής επιχειρηματικότητας με τις μεγαλύτερες εταιρείες, είναι μια «win-win» σχέση, αλλά και ένας τρόπος για να μεγαλώσει ακόμα πιο γρήγορα το ελληνικό οικοσύστημα, το οποίο τα τελευταία έτη ωριμάζει ταχέως και προσελκύει μεγάλα ονόματα και επενδύσεις από funds και εταιρείες υψηλής αναγνωρισιμότητας του εξωτερικού, καθώς επίσης οι εταιρείες μας και η χώρα να γίνουν ακόμα πιο ανταγωνιστικές διεθνώς.

Και το μέλλον θα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό, μια και πέρα από την έντυπη και online έκδοση του Startupper, ετοιμάζουμε πολλά νέα projects, όπως για παράδειγμα αγγλική έκδοση, αναβάθμιση του Westart.gr, εκδηλώσεις και events με έναν στόχο: να υποστηρίξουμε και εμείς από τη μεριά μας τη γρήγορη ανάπτυξη και προώθηση του ελληνικού οικοσυστήματος τεχνολογικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και παγκοσμίως.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις