Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Startups for Forests: «Μια πρωτοβουλία για να προστατεύουμε τα δάση και το μέλλον μας»

Με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές που ακόμη – δυστυχώς – μαίνονται στην χώρα μας, το Startupper και το Startupper MAG, ανακοινώνουν την πρωτοβουλία «Startups for Forests». Ήρθε η ώρα να σώσουμε στην Ελλάδα μας!

Με αφορμή το άρθρο, «Γιατί τα δάση μας δεν είναι γεμάτα αισθητήρες;», πολλές είναι οι Startups εταιρείες, founders και ιδιώτες που έχουν επικοινωνήσει με το Startupper και το Startupper MAG, με βασικό αίτημα «κάτι πρέπει να κάνουμε».

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν η συντακτική ομάδα των Startupper και Startupper MAG, ανακοινώνει την πρωτοβουλία «Startups for Forests» με στόχο την υλοποίηση ενός πιλοτικού συστήματος ελέγχου των δασών.
Βασικός στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να βρεθούν οι εταιρείες, οι οργανισμοί ή και μεμονωμένα άτομα που θα «τρέξουν» τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να υλοποιηθεί άμεσα μια ολοκληρωμένη λύση που θα μπορεί να λειτουργεί «πυροσβεστικά» πριν ακόμη χρειαστεί η συμβολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε συνεργασία βέβαια με κρατικούς φορείς, περιφέρειες και δήμους και υπηρεσίες όπως η Πολιτική Προστασία και φυσικά η πυροσβεστική υπηρεσία.

Δεν πρόκειται για hackathon, ούτε για διαγωνισμό, αλλά για μια προσπάθεια συν-ανάπτυξης ενός ολοκληρωμένου συστήματος ελέγχου των δασών, ένα Proof of Concept το οποίο θα καταλήξει σε μια υλοποιημένη υπηρεσία-σύστημα έστω και με ελάχιστα χαρακτηριστικά και δυνατότητες σε ένα περιαστικό δάσος.

Ως εκ τούτου καταλληλότερες θα είναι «έτοιμες» και δοκιμασμένες λύσεις ακόμα και σε παρεμφερείς τομείς.

Ο στόχος που έχουμε βάλει είναι να καταφέρουμε να υλοποιήσουμε την πρωτοβουλία αυτή εντός του 2021!

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας, στα Social Media του Startupper, απευθείας με την συντακτική ομάδα καθώς επίσης και στο: [email protected] με ένδειξη στο θέμα του email Startups for Forests

Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις