Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Επικεφαλής επιχειρήσεων και CIOs αποκαλύπτουν σε ποιες τεχνολογίες σχεδιάζουν να επενδύσουν

Σύμφωνα με νέα έκθεση του MIT, περισσότεροι από 500 επικεφαλής πληροφορικής και τεχνολογίας σε διάφορους κλάδους, όπως η υγειονομική περίθαλψη και οι ασφάλειες, επικεντρώνονται σε αυτούς τους βασικούς τομείς για την προώθηση νέων ιδεών και προϊόντων.

Σε νέα έρευνα  του MIT, περισσότεροι από 500 επικεφαλής επιχειρήσεων και Chief Information Officers από διάφορους κλάδους, όπως η υγειονομική περίθαλψη και οι ασφάλειες, υπέδειξαν τους τομείς στους οποίους πρόκειται να επενδύσουν μελλοντικά για την προώθηση νέων ιδεών και προϊόντων.

Σε ερώτηση σχετικά με τις τεχνολογίες που θα πρωτοστατήσουν στην επίτευξη των στόχων της εταιρείας τους τα επόμενα δύο χρόνια, οι ίδιοι συμπεριέλαβαν τεχνολογίες ανάλυσης δεδομένων, τεχνητής νοημοσύνης και αυτοματισμού, ενώ συμπλήρωσαν τη μετάβαση των κέντρων δεδομένων στο cloud και την αυτοματοποίηση ρομποτικών διαδικασιών.

Όσον αφορά τα εργαλεία που βοηθούν στην οικοδόμηση μιας κουλτούρας με γνώμονα τα δεδομένα οι CIOs απάντησαν ότι η Α.Ι. και η μηχανική μάθηση αποτελούν προτεραιότητες για τις επενδύσεις τους. Σύμφωνα με την έρευνα, οι εταιρείες προσβλέπουν σε αυτή την τεχνολογία για τη δημιουργία ακριβών προβλέψεων με στόχο μια πιο τεκμηριωμένη λήψη αποφάσεων.

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, τα στελέχη έθεσαν την εύρεση ταλέντων στις κορυφαίες εξ αυτών και οι μισοί δήλωσαν ότι δεν έχουν αρκετά ταλέντα στην εταιρεία τους. Οι δεξιότητες που οι ίδιοι αναζητούν είναι η ευελιξία, η δυνατότητα διάσπασης μεγάλων έργων σε μικρά, η διαχείριση των συνεργασιών και ο συνδυασμός εσωτερικών – εξωτερικών δεδομένων για την εξεύρεση λύσεων για  εταιρεία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις