Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Παγκόσμια καθίζηση και φέτος στα έσοδα του τουρισμού

Κάτω από τα μισά του 2019 τα έσοδα της Τουριστικής βιομηχανίας παρά τα μέτρα των κυβερνήσεων.

Τα έσοδα από Ταξίδια και τον Τουρισμό θα φτάσουν μόνο τα 385 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021, λιγότερα από τα μισά της προ-πανδημίας εποχή.

Οι χώρες σε όλο τον κόσμο είχαν αρχίσει να προετοιμάζονται για το καλοκαίρι του 2021 στις αρχές του έτους για να αναβιώσουν τον τουρισμό και τα ταξίδια στην επικράτειά τους και να επιτρέψουν στους τουρίστες να επισκέπτονται τους προορισμούς τους με ασφάλεια.

Τα ολικά lockdown τους πρώτους μήνες του 2021 επέβαλαν ακόμη και πλήρεις απαγορεύσεις σε μη απαραίτητες αφίξεις, ειδικά από χώρες με μεταλλάξεις ιών, ήταν όλα μέρος αυτών των προσπαθειών για να μη χαθεί η σεζόν του 2021. Ωστόσο, δεν ήταν ακόμα αρκετό για να σταματήσει η μεγιστοποίηση των απωλειών που προκαλούνται από τον άμεσο αντίκτυπο της πανδημίας στον τουρισμό και σε άλλους τομείς που συνδέονται στενά με αυτόν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η Stock Apps, τα παγκόσμια έσοδα από ταξίδια και τουρισμό αναμένεται να φτάσουν μόνο τα 385 δισ. dολάρια το 2021, λιγότερα από τα μισά επίπεδα πριν από τον COVID-19.

Η βιομηχανία κρουαζιέρας και ξενοδοχείων που υπέστησαν το χειρότερο χτύπημα είδαν τα συνδυασμένα έσοδα τους να μειώνονται κατά 258 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ο COVID-19 προκάλεσε τη μεγαλύτερη συρρίκνωση της αγοράς στην ιστορία, καθώς χώρες σε όλο τον κόσμο επέβαλαν κανόνες περιορισμών και lockdown για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, οδηγώντας σε χιλιάδες να ακυρώσουν τις διακοπές τους και σε κλειστά ξενοδοχεία.

Παρόλο που πολλές χώρες ήραν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και άνοιξαν ξανά για τη θερινή περίοδο της φετινής χρονιάς οι συνολικές απώλειες εσόδων που αναμένεται να δει η αγορά φέτος είναι κολοσσιαίες.

Το 2020, τα έσοδα όλου του κλάδου μειώθηκαν κατά σχεδόν 60% σε ετήσια βάση στα 298,5 δισ. δολάρια, όπως αποκάλυψαν τα στοιχεία της εταιρίας Statista. Αν και ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί σχεδόν κατά 30% στα 385,8 δισ. δολάρια το 2021, αυτό εξακολουθεί να είναι 351 δισ. δολάρια λιγότερο από ό’ τι πριν χτυπήσει η πανδημία.

Η βιομηχανία της κρουαζιέρας παραμένει ο τομέας που έχει πληγεί περισσότερο από την παγκόσμια αγορά ταξιδιών και τουρισμού. Το 2021, τα παγκόσμια έσοδα από κρουαζιέρες αναμένεται να φτάσουν μόνο τα 6,6 δισ. δολάρια, ή αλλιώς 76% λιγότερα από το 2019.

Ακολουθεί η ξενοδοχειακή βιομηχανία με έσοδα 132,3 δις. δολαρίων και πτώση 64% σε δύο χρόνια. Αν και εκατομμύρια τουρίστες αποφάσισαν να κάνουν διακοπές τη σεζόν 2021, τα στατιστικά δείχνουν ότι τα συνδυασμένα έσοδα των δύο τομέων θα παραμείνουν 258 δισ. δολάρια κάτω από τα επίπεδα της εποχής πριν την πανδημία.

Τα πακέτα διακοπών προβλέπεται να αποφέρουν 115,7 δις. δολάρια σε έσοδα φέτος, 54% λιγότερα από το 2019. Ακολουθούν τα ενοίκια διακοπών με πτώση 15% σε σύγκριση με τα επίπεδα πριν από τον COVID-19 και έσοδα 71,1 δις. δολάρια το 2021.

Γεωγραφικά μιλώντας, οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιπροσωπεύουν τη μεγαλύτερη βιομηχανία ταξιδιών και τουρισμού παγκοσμίως και αναμένεται να αυξηθεί κατά 32% ετησίως και να φθάσει τα 83,3 δισ. δολάρια φέτος δηλαδή 62,1 δισ. Δολάρια λιγότερο από το 2019.

Τα έσοδα της κινεζικής αγοράς, η δεύτερη μεγαλύτερη παγκοσμίως, προβλέπεται να αυξηθούν κατά 41% σε ετήσια βάση στα 82,4 δισ. δολάρια το 2021, που είναι ακόμη 37 δις. δολάρια κάτω από τα επίπεδα πριν από τον COVID-19. Ακολουθούν η Γερμανία, Ιαπωνία και Ηνωμένο Βασίλειο με έσοδα 23,8 δις. δολάρια, 22,3 δις. δολάρια και 14 δις. δολάρια, αντίστοιχα, σχεδόν τα μισά επίπεδα πριν από την πανδημία.

Η έρευνα Statista έδειξε επίσης ότι ο συνολικός αριθμός των ατόμων που ταξιδεύουν και πηγαίνουν διακοπές φέτος θα παραμείνει 40% κάτω από τα επίπεδα πριν από τον COVID-19. Το 2019, ο παγκόσμιος τομέας ταξιδιών και τουρισμού είχε σχεδόν 1,65 δισεκατομμύρια ατόμων που τον χρησιμοποίησαν. Ο αριθμός αυτός αναμένεται να ανέλθει σε 971,1 εκατομμύρια το 2021, μια τεράστια πτώση 679 εκατομμυρίων σε δύο χρόνια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις