Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Serena Williams και άλλοι επενδυτές τάσσονται κατά των φυλετικών ανισοτήτων στην υγεία

Το κεφάλαιο θα διατεθεί για την ενίσχυση του δικτύου μεταξύ ασθενών και υγειονομικών προκειμένου να διασφαλιστεί η ισότιμη περίθαλψη των έγχρωμων.

Η νεοσύστατη επιχείρηση υγειονομικής περίθαλψης HUED, που ιδρύθηκε από την επιχειρηματία Kimberly Wilson, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι συγκέντρωσε 1,6 εκατ. δολάρια σε αρχική χρηματοδότηση. Κύριοι επενδυτές είναι το Female Founders Fund, το VC fund της Serena Williams, το Serena Ventures, το Black Founders Matter, το Gingerbread Capital και ο επενδυτικός άγγελος – ηγέτης της υγειονομικής φροντίδας Halle Tecco.

Η εταιρεία ξεκίνησε με σκοπό να αναδειχθεί η αξία των μαύρων ζωών (BLM) και η προστασία τους, σύμφωνα με τη Wilson, η πλατφόρμα της οποίας εργάζεται για την αντιμετώπιση των φυλετικών ανισοτήτων στην υγεία. Η ίδια αναφέρθηκε στη δυσκολία που ενέχει η ίδρυση μιας νεοφυούς επιχείρησης από μια μαύρη γυναίκα, γεγονός που καθιστά το fund ιδιαίτερα πολύτιμο, αφού οι μαύρες γυναίκες έχουν λάβει μόλις το 0,34% της χρηματοδότησης επιχειρηματικών κεφαλαίων στις ΗΠΑ μέχρι στιγμής φέτος.

Η Wilson ξεκίνησε την HUED το 2018, μετά από μια προσωπική εμπειρία κατά την οποία έλαβε ανεπαρκή υγειονομική περίθαλψη για τη διάγνωση ενός ινομυώματος το 2017. Τα δικά της βιώματα προκατάληψης και διακρίσεων στο σύστημα υγείας, την ώθησαν στο να αναπτύξει μια πλατφόρμα όπως η HUED που εργάζεται για τη σύνδεση μαύρων και λατινοαμερικάνων ασθενών με πολιτισμικά ικανούς παρόχους υγειονομικής περίθαλψης.

Η ίδια ορίζει ως “πολιτισμικά αρμόδιους” τους επαγγελματίες υγείας που “κατανοούν τις σωματικές, ψυχικές και πολιτισμικές ανάγκες” των διαφορετικών ασθενών. Καθώς η πανδημία ενίσχυσε τις υπάρχουσες ανισότητες στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αυτές δεν μπορούν πλέον να αγνοηθούν, επισημαίνει η Wilson.

Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν πολλές εταιρείες που επικεντρώνονται στην ισότητα όσον αφορά στην υγεία των φυλετικών πληθυσμών που επηρεάστηκαν δυσανάλογα από την πανδημία, η λύση που προτείνεται από την ομάδα της HUED μοιάζει πολύ ελκυστική για τα VCs.

Έχοντας κάνει πάνω από 100 προτάσεις σε επενδυτές, η οικονομική υποστήριξη από επενδυτές που, από την πρώτη μέρα, είδαν το όραμα και την αποστολή της Startup που στόχος της είναι να αλλάξει τη ζωή 500.000 μαύρων και λατινοαμερικάνων ασθενών έως το 2025 μέσω της αυξημένης πρόσβασης σε ποιοτική υγειονομική περίθαλψη, η Wilson αναγνωρίζει τη σημασία σύναψης συνεργασίας με τους κατάλληλους χρηματοδότες.

Οι επενδυτές σε αυτόν τον αρχικό γύρο χρηματοδότησης άλλωστε έχουν κάνει έργο είτε στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, ή για τις κοινότητες έγχρωμων (poc) και τις γυναίκες. Συγκεκριμένα, το Female Founders Fund έχει δεσμευτεί να επενδύει σε γυναίκες και ιδρυτές από μειονότητες από την αρχή. Επίσης, η επαγγελματίας τενίστρια Serena, η οποία έχει μιλήσει προσωπικά για τα προβλήματα που αντιμετώπισε ως μαύρη γυναίκα στην εξυπηρέτηση της από το σύστημα υγείας, εκδήλωσε την αμοιβαία κατανόηση της.

Με αυτόν τον νέο γύρο χρηματοδότησης, η Wilson λέει ότι η HUED θα είναι σε θέση να επεκτείνει την πλατφόρμα της για να βελτιώσει τη δέσμευση για γιατρούς και ασθενείς, ενώ θα μπορεί να παρέχει εκπαίδευση κατά του ρατσισμού και της σιωπηρής προκατάληψης σε πάνω από 5.000 εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης σε εθνικό επίπεδο. Ενόσω η πλατφόρμα αναπτύσσεται, η Wilson ευελπιστεί να αυξήσει την ομάδα της από τον σημερινό αριθμό των 5 ατόμων στα 10-12 μέλη μέχρι το τέλος του 2021.

Τον ενθουσιασμό τους για μια πιο δίκαιη υγειονομική περίθαλψη που θα προσφέρεται σε εκατομμύρια μαύρους και λατινοαμερικάνους ασθενείς, εξέφρασε και η Anu Duggal, ιδρυτική εταίρος του Female Founders Fund που επιβεβαιώνει την πίστη της στην ισχυρή ομάδα και το μοντέλο της HUED, το οποίο αναμένεται ότι θα έχει ισχυρό αντίκτυπο στα αποτελέσματα της υγειονομικής περίθαλψης στις ΗΠΑ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις