Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η NortonLifeLock εξαγοράζει την Avast για 8,1 δισ.δολάρια!

Η εξαγορά αυτή θα σημάνει μια ενιαία υποδομή ασφάλειας στο διαδίκτυο με διευρυμένες δυνατότητες πρόσβασης.

Η αμερικανική εταιρεία κυβερνοασφάλειας NortonLifeLock επιβεβαίωσε ότι εξαγοράζει τη βρετανική αντίπαλο Avast, προκειμένου να δημιουργήσει μια παγκόσμια δύναμη ασφάλειας για τους καταναλωτές.  Η συμφωνία, η οποία έκλεισε λίγες εβδομάδες αφότου οι δύο εταιρείες επιβεβαίωσαν τις προχωρημένες τις συζητήσεις τους, αποτιμάται από 8,1 έως 8,6 δισ. δολάρια σε μετρητά και μετοχές.

Η συγχώνευση αυτή αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη εξαγορά στον τομέα της κυβερνοασφάλειας όλων των εποχών, μετά την εξαγορά της Proofpoint από την Thoma Bravo ύψους 12,3 δισ. δολαρίων και την εξαγορά της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Symantec από την Broadcom ύψους 10,7 δισ. δολαρίων.

Η NortonLifeLock, η οποία σχηματίστηκε το 2019 με απόσχιση από τη Symantec, αναφέρει ότι η συμφωνία θα δημιουργήσει μια κορυφαία στον κλάδο επιχείρηση ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, ενώ θα απελευθερώσει συνέργειες ετήσιου ακαθάριστου κόστους ύψους περίπου 280 εκ. δολαρίων και θα διευρύνει δραματικά τον αριθμό των χρηστών της χάρη στην πελατειακή βάση των 435 εκατ. καταναλωτών της Avast.

Η τελική ονομασία της συγχωνευμένης εταιρείας δεν έχει ακόμη καθοριστεί, αλλά η NortonLifeLock ανέφερε ότι θα έχει διπλή έδρα στην Τσεχική Δημοκρατία και στο Tempe της Αριζόνα. Η ίδια, ωστόσο, θα επιδιώξει να μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων της από 5.000 σε περίπου 4.000, θέτοντας σε κίνδυνο 1.000 θέσεις εργασίας στην Ευρώπη, μέσα στα επόμενα 2 χρόνια.

Μόλις ολοκληρωθεί η εξαγορά, ο CEO της NortonLifeLock Vincent Pilette θα παραμείνει διευθύνων σύμβουλος της νέας επιχείρησης, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της Avast, Ondrej Vlcek, θα γίνει πρόεδρος και θα ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο, ανακοίνωσαν οι εταιρείες. Η νέα εταιρεία θα είναι εισηγμένη στο Nasdaq.

Σημειώνεται ότι η Avast, που ιδρύθηκε το 1988, είναι η εταιρεία πίσω από το γνωστό ομώνυμο λογισμικό κυβερνοασφάλειας  που απευθύνεται σε ιδιώτες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η ίδια αυτοχαρακτηρίζεται ως μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες κυβερνοασφάλειας στον κόσμο.

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις