Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο Καναδάς διοχετεύει 1,2 δις σε δορυφορικό δίκτυο 5G

Ένα καινοτόμο εγχείρημα για ένα εκτεταμένο δίκτυο σύνδεσης με τη συμβολή των δορυφορικών μέσων.

Η κυβέρνηση του Καναδά δεσμεύτηκε να επενδύσει 1,2 δισ. δολάρια στην Telesat Lightspeed και να υποστηρίξει το δορυφορικό της δίκτυο σε χαμηλή γήινη τροχιά (LEO) που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει προσιτή LTE, 5G και ευρυζωνική συνδεσιμότητα σε όλη τη χώρα. Βάσει της συμφωνίας, η καναδική κυβέρνηση θα παράσχει δάνειο ύψους 290 εκατ. CAD στην εταιρεία, προβαίνοντας σε επένδυση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 650 εκατ. CAD.

Η Telesat αναμένεται έτσι να προχωρήσει σε ελάχιστες κεφαλαιουχικές και λειτουργικές δαπάνες στον Καναδά. Παράλληλα, μέσω της καναδικής αλυσίδας εφοδιασμού, η εταιρεία θα δημιουργήσει 1.500 νέες θέσεις εργασίας.

Η ίδια εκτιμά ότι η πρωτοβουλία αυτή συνιστά το μεγαλύτερο διαστημικό πρόγραμμα που σχεδιάστηκε στον Καναδά και θα εξελιχθεί στο πιο καινοτόμο ευρυζωνικό δορυφορικό δίκτυο αιχμής παγκοσμίως.

Συγκεκριμένα, το δίκτυο της εταιρείας αποτελείται από 298 προηγμένους δορυφόρους με τεχνολογίες επόμενης γενιάς και έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ώθηση συνδεσιμότητας στη χώρα σε προσιτές τιμές.

Ο Υπουργός Καινοτομίας, Επιστήμης και Βιομηχανίας Francois-Phillipe Champagne δήλωσε μάλιστα ότι με την κίνηση αυτή θα ενισχυθεί η θέση του Καναδά ως παγκόσμιου κυρίαρχου στη νέα διαστημική οικονομία. Η επένδυση της καναδικής κυβέρνησης αντικατοπτρίζει άλλες σημαντικές κινήσεις στο χώρο της δορυφορικής συνδεσιμότητας.

Μεταξύ αυτών, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου που συνέταξε ένα πακέτο διάσωσης ύψους 1 δισ. δολαρίων για τον δορυφορικό πάροχο OneWeb μέσω μιας κοινοπραξίας. Αντίστοιχα, ο επιχειρηματίας Elon Musk αναπτύσσει ένα παιχνίδι για να γεφυρώσει το χάσμα της παγκόσμιας συνδεσιμότητας μέσω δορυφόρου με το Starlink.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις