Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Databricks: Νέο επενδυτικό deal εκτοξεύει την αξία της στα 38 δισ. δολάρια

Ποσό άνω του 1,5 δισ. δολαρίων σήκωσε η εταιρεία σε νέο γύρο χρηματοδότησης, η οποία συνεργάζεται για τα συστήματα cloud με Amazon, Google και Microsoft.

Σε νέα επενδυτική συμφωνία έφτασε η Databricks Inc, μέσω της οποίας η αξία της θα ξεπεράσει τα 38 δισ. δολάρια. Σύμφωνα με πηγές που φέρεται να γνωρίζουν τους όρους της συμφωνίας, η κίνηση αυτή αποδεικνύει τον ενθουσιασμό των επενδυτών για τις υπηρεσίες της εταιρείας οι οποίες βοηθούν τη μετάβαση των  επιχειρήσεων στο cloud.

Morgan Stanley, η οποία ηγήθηκε του νέου επενδυτικού γύρου, ο οποίος θα προσφέρει χρηματοδότηση ύψους 1,5 δισ. δολαρίων στην εταιρεία, δήλωσε πως οι πηγές δεν θέλουν να κατονομαστούν καθώς ο γύρος χρηματοδότησης δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Σύμφωνα με τις ίδιες, η χρηματοδότηση μπορεί εν τέλει να είναι αρκετά μεγαλύτερη.

Από την πλευρά της η Databricks αρνήθηκε να σχολιάσει τις φήμες, ενώ αρχικά το ίδιο έκανε και η Morgan Stanley. Ορισμένες από τις λεπτομέρειες των διαπραγματεύσεων, κυκλοφόρησαν νωρίτερα μέσω του τεχνολογικού newsletter Newcomer.

Η εταιρεία με έδρα το San Francisco, η οποία ιδρύθηκε το 2013, είναι ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους εργαλείων για ανάλυση δεδομένων μεγάλης κλίμακας. Οι άνθρωποι πίσω από την Databricks άλλαξαν τα δεδομένα με το Apache Spark, μια τεχνολογία πληροφορικής ανοικτού κώδικα, η οποία αναπτύχθηκε κατά κύριο λόγο στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. Αξίζει να σημειωθεί πως η Databricks συνεργάζεται με το Amazon Web Services, το Google Cloud και το Microsoft Azure, τους τρεις δηλαδή μεγαλύτερους παρόχους cloud υπηρεσιών.

Όλες οι υπηρεσίες cloud, ανεξαρτήτου είδους, παρουσίασαν μεγάλη δυναμική τα τελευταία δύο χρόνια, εν μέσω της πανδημίας, καθώς πολλές επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να βελτιώσουν τα δεδομένα τους καθώς και τις υποδομές που σχετίζονται με την πληροφορία.

Πριν τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης, η Databricks είχε σηκώσει συνολικά 1,9 δισ. δολάρια. Στους επενδυτές συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων η Alkeon Capital Management, η Andreessen Horowitz, η Battery Ventures, η BlackRock, η Coatue Management, η Franklin Templeton Investments, η New Enterprise Associates, η Sinewave Ventures και η Tiger Global Management.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις