Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

PROBOTEK: Συμφωνία με την Flying Ship Technologies για ναυτιλιακές αερομεταφορές

Η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών προβλέπει τη χρήση των τεχνολογιών της PROBOTEK για την αναβάθμιση των ηλεκτρικών σκαφών της Flying Ship.

Συμφωνία συνεργασίας για την ενσωμάτωση των τεχνολογιών και του λογισμικού της PROBOTEK στα σκάφη της Flying Ship Technologies, υπέγραψαν οι δύο πλευρές, με στόχο τη δημιουργία έξυπνων, ασφαλών και πράσινων αυτόνομων και ημιαυτόνομων λειτουργιών οι οποίες θα μπορούν να αξιοποιηθούν από τα συστήματα παρακολούθησης και αποφυγής πιθανόν συγκρούσεων των σκαφών.

Η εμπειρία που διαθέτει η PROBOTEK όσον αφορά την ενσωμάτωση εμπειρικά δοκιμασμένων συστημάτων Τεχνητής Νοημοσύνης σε συστήματα ελέγχου, αναμένεται να αποδειχθεί σημαντικό πλεονέκτημα για την Flying Ships”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Bill Peterson. “Η ομάδα της Flying Ship, είναι απόλυτα προσηλωμένη στην παροχή ασφάλειας καθώς και στη μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλα τα ηλεκτρικά μας σκάφη. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την PROBOTEK για να ενσωματώσουμε ασφαλή και αξιόπιστα συστήματα πλοήγησης, τα οποία προσφέρονται για διαλειτουργικότητα με το ευρωπαϊκό δίκτυο ναυτιλιακών logistics” πρόσθεσε ο κ. Peterson.

Η Flying Ship είναι ένας συναρπαστικός και καινοτόμος νέος παίκτης στην αγορά των logistics” δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της PROBOTEK, Γιώργος Δελαπόρτας. “Οι ικανότητές μας στην ανάπτυξη συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης και πλατφορμών λογισμικού ταιριάζουν απόλυτα με τα αυτόνομα σκάφη της Flying Ship”.

Η Flying Ship και η PROBOTEK θα εργαστούν από κοινού για την κατασκευή του σκάφους στην Ελλάδα” δήλωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος και COO της Flying Ship, Gus Bateas. “Απώτερος στόχος μας είναι η ενίσχυση της συνδεσιμότητας των ελληνικών νησιών και της ενδοχώρας μέσω ασφαλέστερης και πιο αξιόπιστης παράδοσης φορτίων σε έναν αυξημένο αριθμό σημείων.

Ο τεράστιος αριθμός των ελληνικών νησιών δημιουργεί μεγάλη ζήτηση για ένα δίκτυο ναυτιλιακών logistics το οποίο θα είναι γρήγορο, οικονομικά αποδοτικό και πράσινο” δήλωσε o COO της PROBOTEK, Παναγιώτης Αποστολόπουλος. “Υπάρχει μια εκπληκτική επιχειρηματική ευκαιρία για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών μέσα από καλύτερες επιλογές παράδοσης για αναλώσιμα προϊόντα όπως τρόφιμα, φάρμακα και είδη λιανικής.

Οι Uni Systems και Guardian Telematics επενδύουν στην PROBOTEK

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις