Η Amazon αναστέλλει την επιστροφή των εργαζομένων της στα γραφεία μέχρι το 2022

Η ευρύτερη διάδοση της μετάλλαξης Δέλτα ανέτρεψε τα σχέδια σε αρκετές εταιρείες που επικαιροποιούν τα χρονικά όρια και τις προϋποθέσεις επαναφοράς στην εργασία.

Η Amazon αναβάλλει την επάνοδο στο γραφείο για τους υπαλλήλους της μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους, αποτελώντας την τελευταία εταιρεία τεχνολογίας που προβαίνει σε κάτι τέτοιο εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων λόγω Covid-19, ιδίως λόγω της εξαιρετικά μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα.

Οι υπάλληλοι της εταιρείας στις ΗΠΑ και σε ορισμένες άλλες χώρες θα αρχίσουν να επιστρέφουν στο γραφείο από τις 3 Ιανουαρίου 2022, σύμφωνα με όσα επιβεβαίωσε η εταιρεία στο CNBC. Πρόσφατα, η Amazon είχε δηλώσει ότι αναμένει από τους περισσότερους υπαλλήλους της να αρχίσουν να έρχονται κανονικά στο γραφείο την εβδομάδα της 7ης Σεπτεμβρίου του 2021.

Η Amazon τον Ιούνιο aπέσυρε μάλιστα τις οδηγίες της σχετικά με την εξ αποστάσεως εργασία, προστάζοντας τους υπαλλήλους να εργάζονται στο γραφείο 3 φορές τη βδομάδα και τις άλλες δύο μέρες από το σπίτι, έχοντας ως βασικό της στόχο την “επιστροφή σε μια κουλτούρα με επίκεντρο το γραφείο ως βασική γραμμή”.

Πρόσφατα, άλλες big-tech εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Google, Facebook, Apple και Twitter, προσάρμοσαν αναλόγως τα πρωτόκολλα επιστροφής στον επαγγελματικό χώρο εξαιτίας της διασποράς της Covid-19.

Συγκεκριμένα, η Google μετέφερε την ημερομηνία επιστροφής του εργασιακού δυναμικού της στα γραφεία από τον Σεπτέμβρη στις 18 Οκτωβρίου, ενώ όσοι θα προσέρχονται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, οφείλουν να είναι εμβολιασμένοι και να επιδεικνύουν τη σχετική αποδεικτική βεβαίωση.

Κάτι αντίστοιχο έκανε και η Apple, καθυστερώντας το άνοιγμα των γραφείων της μέχρι τον Οκτώβριο, όταν προηγουμένως δήλωνε ότι οι απασχολούμενοι της θα εργάζονταν κανονικά από το χώρο εργασίας τους τουλάχιστον 3 φορές εβδομαδιαίως. Η ίδια εφαρμόζει τη χρήση μάσκας προστασίας για όλους τους εργαζομένους της, ακόμα και για όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Το Facebook ειδικότερα απαιτεί από το σύνολο των εργαζομένων της να εμβολιαστούν με την επιστροφή τους στους χώρους της εταιρείας, με εξαίρεση εκείνους που δε μπορούν να λάβουν το εμβόλιο επειδή αντιμετωπίζουν άλλα ζητήματα υγείας. Πρόσφατα ανακοίνωσε πάντως ότι οι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ πιθανότατα δεν θα επιστρέψουν πριν το 2022.

Σε αντίθεση με τη Google και το Facebook, η Amazon δεν θα απαιτεί από τους εργαζόμενους της να εμβολιαστούν προτού επανέλθουν στο γραφείο, οφείλουν όμως να φορούν προστατευτικές μάσκες στους εσωτερικούς χώρους εργασίας, εκτός εάν φέρουν πιστοποιητικό ολοκληρωμένου εμβολιασμού.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις