Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Zoom επενδύει σε Startups που λανσάρουν νέα προϊόντα

Έχοντας διαμορφώσει ένα ειδικό ταμείο χρηματοδότησης, το Zoom ενισχύει το οικοσύστημα του με επενδύσεις του Apps Fund.

Στο πλαίσιο της αποστολής της να “τονώσει την ανάπτυξη” στο υπό ανάπτυξη οικοσύστημα των ενοποιήσεων της, η Zoom ανακοίνωσε τον Απρίλιο το Zoom Apps Fund ύψους 100 εκατ. δολαρίων. Το ταμείο έχει σχεδιαστεί για την πραγματοποίηση στρατηγικών επενδύσεων σε νεοφυείς επιχειρήσεις αναπτυξιακού σταδίου που στοχεύουν να αξιοποιήσουν την αλματώδη άνοδο της Zoom κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Χτες, η εταιρεία επικοινωνίας μέσω βίντεο ανακοίνωσε την πρώτη λίστα εταιρειών που θα λάβουν χρηματοδοτήσεις από το ταμείο.

Η αποτίμηση της Zoom έχει υπέρ-τριπλασιαστεί τους τελευταίους 18 μήνες, με την ταχεία μετάβαση στην εξ αποστάσεως εργασία να οδηγεί σε μια τεράστια αύξηση των δαπανών για υποδομές cloud και λογισμικό που βοηθά το εργατικό δυναμικό να λειτουργεί όσο το δυνατόν πιο κοντά στην κανονικότητα. Έχοντας ενταχθεί στην καθομιλουμένη – “Wanna Zoom?” – η εταιρεία με έδρα το Σαν Χοσέ πήρε παράδειγμα από το εγχειρίδιο της Salesforce, αποκαλύπτοντας τα σχέδια της να διαμορφώσει ένα εύρωστο οικοσύστημα εταιρειών που θα βασίζονται στην πλατφόρμα Zoom.

Τον Οκτώβριο, η Zoom εγκαινίασε τη νέα πλατφόρμα Zoom Apps, η οποία χρησιμεύει στους προγραμματιστές για την ενσωμάτωση των εφαρμογών τους στο Zoom, οι οποίες καλύπτουν τα πάντα, από whiteboarding και υπηρεσίες αποθήκευσης cloud μέχρι απομαγνητοφώνηση κλήσεων. Ενώ η Zoom έχει επενδύσει και στο παρελθόν σε Startups, το ειδικό αυτό ταμείο έχει καθιερώσει επίσημα τη θέση της ως ενεργού επενδυτή.

Για να πληρούν τις προϋποθέσεις, οι εταιρείες πρέπει να υποβάλουν αίτηση για χρηματοδότηση και να αποδείξουν ότι διαθέτουν ένα έτοιμο για την αγορά προϊόν που είναι κατασκευασμένο για το Zoom και έχει ήδη κάποια απήχηση. Εάν περάσουν τις εξετάσεις, θα μπορούν να λάβουν από 250.000 έως 2,5 εκατ. δολάρια σε fund μετοχικού κεφαλαίου.

Μάλιστα, τέσσερις μήνες μετά την επίσημη παρουσίαση του ταμείου, το Zoom παρουσίασε 12 από τις πρώτες εταιρείες που θα λάβουν επενδύσεις από το ταμείο, οι οποίες καλύπτουν τα εξής πεδία: συνεργασία και παραγωγικότητα, κοινότητα και φιλανθρωπία, διαφορετικότητα, ισότητα, ένταξη (DE&I) και ανθρώπινες λειτουργίες (PeopleOps), καθώς και παιχνίδια και ψυχαγωγία. Επισημαίνεται ότι η Zoom ήδη επένδυσε σε δύο εταιρείες που προτίμησαν παρόλα αυτά να μην κατονομαστούν.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις