Ευρωπαϊκό Hackathon για την προστασία της Αρκτικής με διαστημικές τεχνολογίες

Ένας διαγωνισμός για νέα καινοτόμα έργα που θα προστατεύσουν το οικοσύστημα της Αρκτικής.

Η θεματική του δεύτερου διαγωνισμού CASSINI Hackathon αφορά την Αρκτική και αναμένεται να διεξαχθεί μεταξύ 5 με 7 Νοέμβρη, με αφορμή την κλιματική αλλαγή κατά την οποία το μοναδικό αυτό οικοσύστημα προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα, αντιμετωπίζοντας νέες προκλήσεις και ευκαιρίες τόσο επίγεια όσο και υποθαλάσσια.

Τα CASSINI Hackathons & Mentoring, ένα project που ξεκίνησε από την ΕΕ, εντάσσεται στα διαστημικά της προγράμματα και συνίσταται σε 6 hackathons, μάχεται τις παγκόσμιες δοκιμασίες με διαστημικά τεχνολογικά μέσα που αναπτύσσονται στην Ευρώπη.

Ο διαγωνισμός διενεργείται σε 10 χώρες της Ευρώπης, μεταξύ τους και η Ελλάδα με νικήτρια τότε την ομάδα Gree(n)k που έφτιαξε μια εφαρμογή, η οποία μπορεί να βελτιστοποιήσει τις διαδρομές, συλλέγοντας γεωχωρικά δεδομένα που προβλέπει την ποιότητα του αέρα, ώστε να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι χώροι πρασίνου (green spaces).

Οι συμμετέχοντες θα έχουν πρόσβαση σε προ-επεξεργασμένα δεδομένα της Αρκτικής, on-demand εκπαίδευση και άλλα πολύτιμα εργαλεία που θα τους βοηθήσουν να βρουν λύσεις σε μια από τις τρεις προβληματικές: ασφαλής διέλευση στη θάλασσα, ζωή στην ξηρά και διαφύλαξη της άγριας ζωής.

Αξιοποιώντας τη διαστημική τεχνολογία, οι innovators θα αναπτύξουν ιδέες για την προστασία του Αρκτικού Κύκλου, σχεδιάζοντας προϊόντα, συσκευές ή υπηρεσίες που θα επιτρέπουν στα πλοία να κινούνται με ασφάλεια στις Σκανδιναβικές Θάλασσες, θα επιτρέπουν στις κοινωνίες, τα φυτά και την άγρια ζωή να προσαρμόζονται καλύτερα στο κλίμα της Αρκτικής ή θα συμβάλλουν στην προστασία της βιοποικιλότητας και του φυσικού περιβάλλοντος της άγριας ζωής στην Αρκτική.

Οι εγγραφές για την εκδήλωση γίνονται εδώ και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν βραβεία τόσο σε τοπικό όσο και σε επίπεδο ΕΕ. Οι τρεις νικητές θα λάβουν ένα εξάμηνο πρόγραμμα καθοδήγησης που περιλαμβάνει 100 ώρες εξατομικευμένης καθοδήγησης από ειδικούς.

Τα CASSINI Hackathons & Mentoring αναζητούν επίσης οποιονδήποτε θα ήθελε να συμμετάσχει ως διοργανωτής ή σύμβουλος. Ιδιώτες, οργανισμοί, εταιρείες και ιδρύματα καλούνται να υποβάλουν αίτηση για την υποστήριξη της επόμενης γενιάς επιχειρηματιών που βασίζονται στο διάστημα.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις