Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Cazoo εξαγοράζει την εταιρεία δεδομένων Cazana

Με την εξαγορά της εταιρείας αυτής ύψους 25 εκατ. λιρών, αναβαθμίζει τις υπηρεσίες δεδομένων της.

Η Cazoo, online retailer αυτοκινήτων, ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε τη διεθνή εταιρεία ανάλυσης δεδομένων Cazana. Η εταιρεία, με έδρα το Λονδίνο, παρέχει σε πραγματικό χρόνο εργαλεία αποτίμησης οχημάτων, τιμολόγησης και διαχείρισης αποθεμάτων.

Η συμφωνία για την εξαγορά έκλεισε έναντι περίπου 25 εκατ. λιρών, ενώ η ομάδα της Cazana που αποτελείται από πάνω από 50 άτομα, θα εντάσσεται στην Cazoo από εδώ και στο εξής.

Η τελευταία δήλωσε ότι η κίνηση αυτή θα ενισχύσει την εταιρική ομάδα και τις δυνατότητες της στον τομέα των δεδομένων τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στην Ευρώπη.

Ο Alex Chesterman, ιδρυτής και CEO της Cazoo, σχολίασε ότι η Cazana είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου, αφού έχει δημιουργήσει μία από τις κορυφαίες πλατφόρμες κατανόησης δεδομένων, παρέχοντας εργαλεία που χρησιμοποιούνται από κατασκευαστές, δανειστές, ιδιοκτήτες στόλων και ασφαλιστές στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η εξαγορά αυτή θα τους επιτρέψει, παράλληλα, να βελτιστοποιήσουν περαιτέρω την αγορά και την τιμολόγηση των οχημάτων που διαθέτουν, προσφέροντας μια πρακτική εμπειρία αγοραπωλησίας αυτοκινήτων, στους καταναλωτές ανά την Ευρώπη.

Στην κατοχή τους έχουν πλέον τα πλήρη δεδομένα αυτοκινήτων σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ένα εκτεταμένο σύνολο από προϊόντα και εργαλεία που ανταποκρίνονται ιδιαίτερα στις ανάγκες των πελατών που τα αξιολογούν θετικά.

Η Cazoo έχει σαφές όραμα και στρατηγική για την παροχή των υπηρεσιών αγοραπωλησίας στην Ευρώπη με πλήρη δέσμη δεδομένων, εντάσσοντας το δυναμικό της Cazana στην επιχείρηση, με στόχο την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού του κλάδου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις