Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Perceptual Robotics εξασφαλίζει νέα χρηματοδότηση 1,6 εκατ. λιρών

Η Perceptual Robotics χρησιμοποιεί αυτόνομα drones, προηγμένη ρομποτική και μηχανική μάθηση (Machine Learning) για να παρέχει ολοκληρωμένες επιθεωρήσεις υποδομών δικτύων, ξεκινώντας με ανεμογεννήτριες.

Η Perceptual Robotics ανακοίνωσε την ολοκλήρωση νέου γύρου χρηματοδότησης ύψους 1,6 εκατ. λιρών, του οποίου ηγείται το TSP Ventures με εξειδίκευση σε επενδύσεις σε εξαιρετικές startup εταιρείες τεχνολογίας περιβάλλοντος. To Humble Holdings με εξειδίκευση στις impact επενδύσεις και έδρα το Λουξεμβούργο, το Metavallon VC, ως υπάρχων επενδυτής και άλλοι στρατηγικοί angel επενδυτές συμμετείχαν επίσης στο γύρο.

Η Perceptual Robotics χρησιμοποιεί αυτόνομα drones, προηγμένη ρομποτική και μηχανική μάθηση (Machine Learning) για να παρέχει ολοκληρωμένες επιθεωρήσεις υποδομών δικτύων, ξεκινώντας με ανεμογεννήτριες. Αυτές οι επιθεωρήσεις εντοπίζουν και αναλύουν ελαττώματα με μεγαλύτερη συνέπεια, μεγαλύτερη αξιοπιστία και μειωμένο κόστος σε σύγκριση με τις τρέχουσες μεθόδους. Η εταιρεία αναπτύσσει τις υπηρεσίες της από το 2016 όταν και ιδρύθηκε στο Εργαστήριο Ρομποτικής του Bristol, ενώ σήμερα διατηρεί γραφείο και στην Αθήνα. Η Perceptual Robotics πραγματοποιεί αυτόνομους ελέγχους για μερικούς από τους μεγαλύτερους διαχειριστές ανεμογεννητριών στον κόσμο.

Ο Chris Smith, Διευθύνων Σύμβουλος της TSP Ventures δήλωσε: “Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συμμετέχουμε στην ομάδα της Perceptual Robotics. Η αποστολή της εταιρείας που είναι να μειώσει το κόστος και να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα στην αγορά επιθεώρησης ανεμογεννητριών, βοηθά ολόκληρη τη βιομηχανία αιολικής ενέργειας να γίνει πιο αποτελεσματική και οικονομικά αποδοτική. Στο TSP Ventures μας αρέσουν οι τεχνολογίες που μπορούν να συμβάλουν στην επιτάχυνση της μετάβασης σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και σε ένα βιώσιμο μέλλον για τον πλανήτη μας. Ανυπομονούμε να υποστηρίξουμε τον Κώστα και την υπόλοιπη ομάδα καθώς θα διευρύνουν τις διεθνείς τους δραστηριότητες. ”

Ο Κώστας Καραχάλιος, Διευθύνων Σύμβουλος της Perceptual Robotics δήλωσε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που κλείσαμε τον τελευταίο μας γύρο χρηματοδότησης, με επικεφαλή τo TSP Ventures. Ο υφιστάμενος γύρος θα μας επιτρέψει να επεκτείνουμε την ομάδα μας, να βελτιώσουμε την τεχνολογία μας και να αυξήσουμε τις δραστηριότητες πωλήσεων και μάρκετινγκ στο πλαίσιο των πρόσφατων επιτυχημένων προγραμμάτων μας με πελάτες σε όλη την Ευρώπη. Είμαστε τυχεροί που είχαμε την υποστήριξη του Metavallon VC στον πρώτο γύρο χρηματοδότησης, ενώ με την προσθήκη του TSP Ventures, της Humble Holdings και άλλων angel επενδυτών με βαθιά γνώση του τομέα, αισθανόμαστε ότι έχουμε μια πολύ ισχυρή βάση επενδυτών που αλληλοσυμπληρώνονται. Μεγαλώνουμε άμεσα την ομάδα μας και έχουμε ήδη ανοίξει νέες θέσεις εργασίας για μηχανικούς δικτύων και μηχανικούς πωλήσεων σε Αθήνα και Bristol. Η Perceptual Robotics είναι σε θέση να παρέχει εξαιρετικές υπηρεσίες στους πελάτες της και νέους αυτοματισμούς για την αιολική ενέργεια καθώς και άλλες βιομηχανίες. Το μέλλον είναι λαμπρό και συναρπαστικό».

Σημειώνεται ότι η Perceptual Robotics είχε σηκώσει 600 χιλ. ευρώ από την Metavallon VC, το 2019. Τα προηγούμενα χρόνια (2016-2018) η εταιρεία είχε λάβει επιχορηγήσεις μερικών εκατοντάδων χιλιάδων λιρών. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις