Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Microsoft εξαγοράζει την Startup λογισμικού επεξεργασίας βίντεο Clipchamp

Λίγες εβδομάδες αφότου η Adobe δήλωσε ότι αποκτά την εφαρμογή Frame.io για πάνω από 1 δισ. δολάρια.

Η Microsoft ανακοίνωσε την Τρίτη ότι εξαγόρασε την Clipchamp, μια νεοφυή εταιρεία με λογισμικό που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι καταναλωτές και οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις για την επεξεργασία βίντεο.

Αν και δεν έχουν γνωστοποιηθεί ακόμα οι όροι της συμφωνίας, αυτή εντάσσεται στην πολυετή προσπάθεια της Microsoft να διευρύνει τις προσφορές της σε λογισμικό παραγωγικότητας τόσο για ιδιώτες όσο και για εταιρικούς χρήστες.

Όταν η Microsoft ανακοίνωσε τον Αύγουστο τις επερχόμενες αυξήσεις τιμών για τις συνδρομές του Office 365, επισήμανε τις προσθήκες στο πακέτο, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής επικοινωνίας Teams. Το Clipchamp προσφέρει μια εφαρμογή Windows και αντλεί την υπηρεσία της από online υπολογιστικούς πόρους.

Έτσι, συνδυάζει την ευχρηστία μιας διαδικτυακής εφαρμογής με τη δυνατότητα επεξεργασίας βίντεο χρησιμοποιώντας την πλήρη υπολογιστική ισχύ ενός desktop με επιτάχυνση της μονάδας επεξεργασίας γραφικών (GPU), κάτι που παλαιότερα περιοριζόταν σε παραδοσιακές εφαρμογές βίντεο.

Οι υπηρεσίες Clipchamp δεν είναι ακόμη διαθέσιμες μέσω ενός προγράμματος αδειοδότησης της Microsoft. Σταδιακά, όμως, οι υπάρχοντες χρήστες – πελάτες του Clipchamp θα γίνουν συνδρομητές της Microsoft, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της.

Η Clipchamp ιδρύθηκε το 2013, εδρεύει στο Brisbane της Αυστραλίας και απασχολεί 92 υπαλλήλους, σύμφωνα με τα στοιχεία του LinkedIn, ενώ στους επενδυτές της περιλαμβάνονται η Ten13 και η Tola Capital.

Τον Ιούλιο, η εταιρεία δήλωσε ότι είχε 17 εκατ. εγγεγραμμένους χρήστες, μεταξύ αυτών 390.000 εταιρείες, αυξημένες κατά 54% σε ετήσια βάση. Η ιστοσελίδα της Clipchamp αναφέρει μάλιστα ότι η Deloitte, η Google, η Microsoft και η Zendesk είναι ανάμεσα σε αυτές που χρησιμοποιούν το λογισμικό της.

Η νεοφυής επιχείρηση σημείωσε αύξηση 140% στις εξαγωγές, σε συνεργασία με τα Instagram Stories και TikTok του Facebook. Το Clipchamp χρησιμεύει επιπλέον στην καταγραφή οθόνης και της web κάμερας. Καθώς η πανδημία συνεχίστηκε το β’ τρίμηνο, το Facebook δήλωσε σχετικά ότι και αυτό είχε 3,51 δισ. μηνιαίους χρήστες, αυξημένους κατά 12% σε ετήσια βάση.

Επισημαίνεται ότι η ανακοίνωση έρχεται τρεις εβδομάδες αφότου η Adobe δήλωσε ότι εξαγοράζει την Frame.io, το λογισμικό της οποίας επιτρέπει στα άτομα να σχολιάζουν βίντεο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επεξεργασίας, έναντι 1,275 δισ. δολαρίων.

Η Microsoft έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για τις υπηρεσίες βίντεο και στο παρελθόν, καθώς συμμετείχε πέρσι σε συνομιλίες για την εξαγορά των δραστηριοτήτων της TikTok στις ΗΠΑ, χωρίς να προχωρήσει περαιτέρω. Το 2018 βέβαια η Microsoft εξαγόρασε τη νεοσύστατη εταιρεία βίντεο Flipgrid, η οποία δραστηριοποιείται στην εκπαίδευση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις