StartUpper

Σπούδασε… Επιχειρηματίας: η κορυφαία επιλογή σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων

Πρωτοπορώντας εδώ και 3 δεκαετίες στην εκπαίδευση, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, προσφέρει και φέτος περισσότερα από 70 bachelors,  masters και διδακτορικά. Μεταξύ αυτών και τα πιο σύγχρονα προγράμματα σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και τα Οικονομικά. Στην «αιχμή» του δόρατος βρίσκεται το Μεταπτυχιακό Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας.

Πολύς λόγος γίνεται, ειδικά το τελευταίο διάστημα, για το τι καθιστά ένα Πανεπιστήμιο άξιο επιλογής από ένα νέο φοιτητή – και όχι άδικα. Η απόφαση για τις σπουδές που θα ακολουθήσει κάποιος και τον εκπαιδευτικό φορέα που θα του τις παρέχει δεν είναι απλή – χρειάζεται σωστή σκέψη και πολύπλευρη πληροφόρηση.

Δεδομένου μάλιστα ότι τα Πανεπιστήμια σήμερα στην Ελλάδα είναι πολλά,  ο νέος φοιτητής θα πρέπει να σκεφτεί: ποιο από αυτά έχει τις καλύτερες υποδομές, τους καθηγητές και την ερευνητική δραστηριότητα για να του προσφέρει όσα ονειρεύεται; Ποιο μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας και, τέλος, ποιο μπορεί να τον καθοδηγήσει ορθά ώστε να βρει το δρόμο του μετά το τέλος των σπουδών του;

Φυσικά, για να απαντηθούν τα παραπάνω χρειάζεται αρκετή έρευνα, την οποία πραγματοποίησε το Startupper.gr και «έφτασε» στην πόρτα του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, του μεγαλύτερου Κολλεγίου Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα.

Μητροπολιτικό Κολλέγιο: όσα το ανεβάζουν στην 1η θέση

Με ιστορία που ξεκινά από το 1982, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο θεωρείται σήμερα η πρώτη επιλογή στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς μεταξύ άλλων, προσφέρει το μεγαλύτερο εύρος σύγχρονων προγραμμάτων σπουδών με ζήτηση στην αγορά. Πρόκειται για ένα Κολλέγιο με περισσότερες από 30 πιστοποιήσεις διεθνών οργανισμών και φορέων, που επισφραγίζουν την ποιότητα των σπουδών που παρέχει, και συνεργασία με επτά διεθνή πανεπιστήμια. Πρόκειται επίσης για τον μοναδικό φορέα – μέλος του Compostela Group of Universities στην Ελλάδα, που διατηρεί ένα campus κορυφαίων προδιαγραφών με εξειδικευμένα εργαστήρια, σε 8 σημεία της χώρας.

Βιβλιοθήκη του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Τα παραπάνω, συν το γεγονός ότι το Μητροπολιτικό Κολλέγιο περιλαμβάνει 10 Ακαδημαϊκές Σχολές και 70+ bachelors, masters και διδακτορικά, το καθιστούν έναν go-to προορισμό για κάθε φιλόδοξο φοιτητή. Σημειώνεται ότι στις παραπάνω ειδικότητες, περιλαμβάνονται αυτές της Νομικής, της Πληροφορικής, της Ναυτιλίας, αλλά και της Διοίκησης Επιχειρήσεων – περιζήτητες δηλαδή σπουδές στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Εστιάζοντας περισσότερο στην Διοίκηση Επιχειρήσεων, αξίζει να αναφέρουμε ότι πρόκειται για μια από τις κορυφαίες επιλογές για κάποιον που ονειρεύεται να ξεχωρίσει ως στέλεχος, επιχειρηματίας ή Startupper.

Γιατί όμως -θα αναρωτηθεί κανείς- να επιλέξει συγκεκριμένα το Μητροπολιτικό Κολλέγιο για σπουδές Διοίκησης;

Καταρχάς, γιατί η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων & Οικονομικών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου συνεργάζεται με 3 διακεκριμένα πανεπιστήμια για την παροχή των προγραμμάτων σπουδών. Το πρώτο εξ αυτών είναι το Queen Margaret University με έδρα το Εδιμβούργο της Σκωτίας και ιστορία μεγαλύτερη του ενός αιώνα, ενώ το δεύτερο είναι το Oxford Brookes University  το Νο1 σύγχρονο Πανεπιστήμιο στη Μεγάλη Βρετανία, βάσει του Διεθνούς Πίνακα Κατάταξης Πανεπιστημίων (QS Ranking 2021, Top 50 under 50). Τέλος, το τρίτο συνεργαζόμενο Πανεπιστήμιο είναι το University of East London, το οποίο από το 1898, ξεχωρίζει ως ένα κορυφαίο σύγχρονο διεθνές Πανεπιστήμιο, το οποίο διαρκώς πρωτοπορεί και διακρίνεται. Αξίζει να αναφερθεί εδώ ότι το University of East London είναι 1 από τα 20 Βρετανικά Πανεπιστήμια των οποίων οι απόφοιτοι κατέχουν θέσεις CEO!

Την ακαδημαϊκή υπεροχή έρχονται να συμπληρώσουν οι ισχυρές συνεργασίες. Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες και επιφανέστερες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και προσφέρει πρακτική άσκηση ώστε οι φοιτητές να έρθουν σε επαφή με πραγματικές προκλήσεις του επιχειρηματικού κόσμου και να χτίσουν το δικό τους επαγγελματικό δίκτυο. Επιπλέον, προσφέρει μαθήματα σε εργαστήρια με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και εκπαίδευση με επιπλέον σεμινάρια από καθηγητές- διακεκριμένα στελέχη, με πολυετή εμπειρία.

Ανάμεσα στα προγράμματα σπουδών της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων & Οικονομικών, οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ειδικότητες Διοίκησης Επιχειρήσεων, Οικονομικών, Marketing, Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής, Digital Marketing, Διαχείρισης Ακινήτων καθώς και Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας. Ειδικά το τελευταίο θεωρείται ό,τι πιο σύγχρονο προσφέρεται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας σε επίπεδο σπουδών και μπορεί να επιλεχθεί από κάθε φιλόδοξο νέο/ νέα που επιθυμεί να πρωτοπορήσει σε επιχειρηματικό επίπεδο.

Καινοτομία με μεταπτυχιακό στην Επιχειρηματικότητα!

Σύμφωνα με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία, MSc Entrepreneurship & Innovation, εστιάζει στην καινοτομία που αποτελεί τον πυρήνα μιας νέας ή μικρομεσαίας επιχείρησης. Με γνώμονα αυτό, παρέχει τα απαραίτητα εφόδια, εργαλεία και προσωπικές δεξιότητες στους φοιτητές προκειμένου να κάνουν την επιχειρηματική τους ιδέα, πραγματικότητα ή να δώσουν νέα πνοή στην επιχείρησή τους.

Πέραν του ότι συνδυάζει θεωρητικά, τεχνολογικά, μεθοδολογικά αλλά και διαχειριστικά θέματα προσφέροντας στους φοιτητές ολοκληρωμένη και σφαιρική αντίληψη του «επιχειρείν», αυτό που ξεχωρίσαμε εμείς ως πλεονέκτημα είναι ότι δίνει την ευκαιρία στους φοιτητές να αναπτύξουν τη δική τους επιχειρηματική/προϊοντική καινοτομία με στόχο να συμβάλουν στην ανάπτυξη πρωτοποριακών προϊόντων και υπηρεσιών σε ήδη αναπτυγμένες επιχειρήσεις!

Εικόνα από το Campus του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο Μαρούσι

Εξίσου σημαντικό είναι επίσης ότι τα μαθήματα ποικίλλουν και περιλαμβάνουν από Επιχειρηματική Θεωρία και Πρακτική, Καινοτομία και Επιχειρηματική Ανάπτυξη, έως Δημιουργικότητα, Διορατικότητα και Επιχειρηματική Δράση και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία, ενώ η διδασκαλία τους δεν αφήνεται… στην τύχη. Οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν από ακαδημαϊκούς με πολυετή εμπειρία στο business coaching & mentoring, αλλά και με εμπειρία στη διοίκηση startup και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Αποφοιτώντας, λοιπόν, στη συνέχεια, έχουν όλες τις απαραίτητες δεξιότητες για να διοικήσουν ή αναπτύξουν τη δική τους επιχείρηση, να εργαστούν σε τμήματα έρευνας και ανάπτυξης μεγάλων επιχειρήσεων ή ακόμα και ως σύμβουλοι επιχειρηματικότητας. Είναι έτοιμοι να κατακτήσουν ένα κόσμο που μέχρι τώρα ανοιγόταν με κόπο και να οδηγήσουν την καινοτομία στη χώρα μας ένα βήμα ψηλότερα, έχοντας πέρα από την εμπειρία που κουβαλούσαν οι μέχρι τώρα entrepreneurs και intrapreneurs, και την επιστημονική εξειδίκευση. Τα λεγόμενα αυτά επιβεβαιώνουν και οι σημερινοί απόφοιτοι του συγκεκριμένου μεταπτυχιακού προγράμματος.

«Οι σπουδές στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο σου δίνουν γνώσεις που, αν τις αξιοποιήσεις σωστά, μπορείς να βγεις πολύ κερδισμένος. Τα σεμινάρια από καταξιωμένους επαγγελματίες αποτελούν ένα πολύ δυνατό πλεονέκτημα για κάθε φοιτητή», δηλώνει η Αργυρώ, φοιτήτρια MSc Entrepreneurship and Innovation, και δίνει το «σύνθημα» σε κάθε φοιτητή που θέλει να κάνει το επόμενο βήμα στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις